Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » Статті » Новини та корисні поради » Новини

Шанс зіткнення Землі з "катастрофічним" астероїдом визначили вчені з NASA

У Мережі часто з’являються попередження про можливе зіткнення Землі з черговим астероїдом, які часто не повинні викликати побоювань. Для спокою громадськості вчені з NASA визначили шанс "катастрофічної" події.

Хоча Голлівуд закарбував в свідомість мас кілька яскравих методів для зупинки космічного об’єкта, що знаходиться на шляху зіткнення з Землею, жодна державна установа не має коштів для протидії подібної катастрофи. Тривожність також виникає з-за великої кількості астероїдів в Сонячній системі, яка перевищує число комет 100:1. Тому астрофізики з агентства NASA багато років вивчають ймовірність падіння такого тіла, щоб мотивувати структури влади на розробку методів космічної оборони.

Результати досліджень показали, що шанс зіткнення Землі з астероїдом діаметром від 5 до 10 кілометрів вкрай мала і становить близько 0,000001%. Будь-які інші небесні тіла, що володіють меншими розмірами, не здатні подолати атмосферу і завдати якої-небудь шкоди. Навіть у випадку виникнення цієї події, астероїд з 70%-ою вірогідністю приземлиться в океані. Прямо зараз співробітники NASA проводять моніторинг навколоземних об’єктів, жоден з яких не становить загрози для життя на планеті.

ТОП:
Категорія: Новини | Додав: admin | Дата публікації: 29-01-2020 |
Переглядів: 443 | Теги: шанс, астероїд, NASA, земля, Зіткнення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]