Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 19-03-2024
Головна » 2021 » Вересень » 5 » Значущість та особливості музейної діяльності
09:37
Значущість та особливості музейної діяльності


Значущість та особливості музейної діяльності

У сучасному суспільстві музеї займають особливе місце серед соціокультурних інститутів. До речі, якщо вам цікаво дізнатися більше фактів про створення Всесвіту, тоді радимо відвідати креаційний інформаційний портал https://creacenter.org/uk, тут ви знайдете багато пізнавальної інформації для себе. Креацентр Планета Земля - унікальний проект, який своєю кінцевою метою ставить створення музею у Львові. Соціокультурна місія музею здійснюється через його взаємодію з відвідувачами. Розуміння цієї ідеї тягне за собою виникнення широкого спектру проблем, що вимагають ефективного рішення.

створення всесвіт

Музейна робота - це досить складна система взаємовідносин між людьми, що включає в себе різноманітні способи спілкування людей один з одним. При цьому музейне вплив не є одностороннім, а являє собою цілу систему комунікацій зі зворотним зв'язком. Тому про музейну діяльність говорять сьогодні як про систему музейних комунікацій.

Музейна діяльність здатна змінюватися і розвиватися. Причому з розвитком суспільства вона приймає все більш складні та цікаві форми. Від ставлення суспільства до музею залежить як його майбутнє, так і майбутнє нашого суспільства і національної культури

У ХХ столітті відбувається музеєфікація історико-культурних пам'яток - відкриваються нові і активізується робота створених раніше музеїв. В освіті та вихованні людини музей відіграє все більш активну роль. І тут дуже важлива спільна педагогічна діяльність музею і освітнього закладу.

Однією з важливих завдань на сьогоднішній день є популяризація музеїв і залучення людей до сприйняття музейної інформації. Суспільство має усвідомити значущість своєї історико-культурної спадщини, необхідність її збереження і передачі нащадкам.

Сьогодні ми живемо в XXI столітті, столітті інформатизації, і здійснення діяльності всіх систем і інститутів не представляється можливим без використання сучасних технологій. Під впливом прискореної динаміки сучасного життя свідомість і мислення сучасної людини також зазнають значних змін. Часи змінюються, змінюються люди та їх цінності, спосіб життя і потреби. Крім того, для людей різних поколінь і з різними життєвими цінностями уявлення про музеї та його діяльності різко відрізняються. Вплив цих факторів пояснює прагнення музеїв до модернізації процесу своєї роботи, розробці сучасних форм роботи, підготовці музейних працівників в області менеджменту, маркетингу, педагогіки і психології. Все це, безсумнівно, вплине на відвідуваність музеїв в цілому.

динозаври

Вивчення питань, пов'язаних з даною проблемою має як теоретичну, так і практичну значущість, а саме:

Теоретична значущість дослідження полягає в проведенні аналізу науково-популярної літератури з музеєзнавства, розгляді сучасного етапу розвитку музейної справи, а також визначенні найбільш пріоритетних напрямків роботи з відвідувачами музеїв, проведенні дослідження та аналізу динаміки культурно-освітньої та рекреаційної діяльності музеїв.

Практична значущість дослідження полягає в тому, що отримані матеріали можуть бути покладені в основу вибору пріоритетних напрямків діяльності музеїв з урахуванням особливостей їх сучасного розвитку.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 945 | Дата публікації: 05-09-2021 | Додав: admin | Теги: Всесвіт, створення, музей | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]