Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2022 » Січень » 13 » Курятину з персиків та бамбука створили вчені
00:03
Курятину з персиків та бамбука створили вчені


бамбук У світі існує кілька типів штучного м’яса. Перший – це білок, який вирощують чи друкують з клітин тварин у спеціалізованих лабораторіях. Другий – рослинні замінники м’яса. Більшість стартапів для імітації курятини використовують горох чи сою. Чилійський проєкт NotCo створив штучний замінник м’яса з суміші персика, бамбука і нуту.

Новий смак створили не люди – його згенерувала машина. Цього року стартап з Чилі отримав патент на Giuseppe – технологічну платформу, що керується штучним інтелектом. Саме штучний розум згенерував штучний смак курки, близький до натурального. Після патентування технології компанія отримала мільйонні інвестиції.

Наразі NotCo планує випустити штучну курятину в трьох південноамериканських країнах: Чилі, Бразилії та Аргентині. Стартап вже співпрацює з мережами ресторанів швидкого приготування Starbucks , Papa John’s і Burger King. У перспективі компанія також планує вийти на ринки Канади та США.

“Це цікавий час для нас, оскільки ми вперше запускаємо нову категорію альтернативних білків у трьох країнах одночасно. Але далі – ще більше. Ми раді поділитися цим зі світом і трансформувати харчову систему на краще”, – зазначає Матіас Мухнік, співзасновник і генеральний директор NotCo.

Варто зазначити, що конкуренція на світовому ринку штучного м’яса посилюється. З’являються нові гравці та продукти. У жовтні каліфорнійська компанія Daring Foods завершила раунд фінансування серії C, у результаті якого було зібрано 65 мільйонів доларів. Інвестиції були спрямовані на розвиток “справжньої унікальної” заміни м’яса тварин. Минулого місяця сінгапурський бренд штучного м’яса TiNDLE був доступний у всіх ресторанах Амстердама. Компанія називає визначальною особливістю свого продукту його волокнисту текстуру, адже більшість рослинних замінників мають текстуру фаршу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 250 | Дата публікації: 13-01-2022 | Додав: admin | Теги: персик, курятина, бамбук | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]