Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2019 » Листопад » 18 » У США виготовляють м’ясо з повітря
14:59
У США виготовляють м’ясо з повітря


Штучні аналоги м’яса виготовляють не лише з клітин тварин у лабораторіях чи з рослин, а й просто з повітря. Американський стартап Air Protein розробив технологію, що дозволяє продукувати білки з вуглекислого газу. Інновація може стати в пригоді космонавтам, адже обмеженість ресурсів на космічних станціях та шатлах робить ідею виготовлення харчових продуктів з вуглецю досить привабливою.

Технологія Air Protein базується на попередніх дослідженнях американських біотехнологів, які ще в середині минулого століття навчилися робити їжу за допомогою гідрогенотрофів – бактерій, які харчуються вуглекислим газом і вміють перетворювати вуглець в цінні харчові компоненти.

Ідея стартапу полягає в тому, що бактерії будуть переробляти повітря, яке видихають космонавти, на білкову борошноподібну суміш. До цієї суміші додаватимуться вода та мікроелементи, що зробить смак нової речовини, схожим на м’ясо.

Продукт підійде не лише астронавтам, а й веганам та вегетаріанцям. Наразі компанія Air Protein розробляє привабливу ринкову форму для “повітряного м’яса”.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 834 | Дата публікації: 18-11-2019 | Додав: adminA | Теги: США, м’ясо з повітря | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]