Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 2 » Секрети молодості і краси від Чізу Саекі
15:52
Секрети молодості і краси від Чізу Саекі




Японські жінки по праву вважаються одним з чудес Країни Висхідного Сонця: витончені, стримані, в тридцять років вони виглядають на сімнадцять, а в п'ятдесят - на тридцять.
Одні експерти вважають, що ідеальна «порцелянова» шкіра японок - це дар природи, інші - що це результат особливого догляду.


Ймовірно, тут має місце і те, і інше.
Але, якщо з природою не посперечаєшся, то перейняти або хоча б познайомитися з тонкощами догляду японських жінок за шкірою цілком розумно. І в цьому покликана допомогти книга провідного японського косметолога Чізу Саекі «Революційний японський догляд за шкірою - як зробити шкіру красивою в будь-якому віці».


Авторові книги, що має більш ніж 40-річний досвід роботи в косметології, виповнилося 68 років, проте варто лише поглянути на зовнішній вигляд і ідеальну шкіру цієї стрункої жінки, щоб відпали останні сумніви в ефективності її системи догляду за шкірою.
Чізу Саекі керує власною школою краси, бере участь в телевізійних програмах, організовує семінари і тренінги, у тому числі і для фахівців провідних європейських косметичних компаній.


Перша книга Чізу Саекі про секрети краси вийшла в Японії в 2004 році і відразу стала бестселером, як і наступні понад 30 книг.
Однак вони були написані на японській мові і тому недоступними європейським жінкам. Поки три роки тому косметолог не випустила першу книгу англійською мовою, в якій вона знайомить європейських і американських жінок з японськими секретами догляду за шкірою.


У чому ж полягають головні секрети Чізу Саекі?


Зрозуміло, розповісти в статті про всі методи і прийоми майстра неможливо, однак постараємося зупинитися на самих основних.
На думку Чізу Саекі, тільки косметичні засоби не можуть зробити жінку красивою, якщо вона не візьме на себе відповідальність за своє здоров'я і зовнішній вигляд. Щоб допомогти в цьому, косметолог розробила 10 основних рекомендацій, використовуючи віковий досвід по догляду за собою японських жінок і новітні досягнення косметології. Отже, по порядку.


1.
Щиро прагнете бути красивою

Це головна умова ефективності вашої роботи над своїм зовнішнім виглядом. Чізу Саекі згадує, що в 13 років вона вперше побачила фільм з Одрі Хепберн у головній ролі, і була буквально приголомшена її красою. Почавши копіювати зовнішність і манеру поведінки актриси, дівчина усвідомила, як це приємно - бути красивою. Це і вплинуло на її бажання працювати в індустрії краси та допомагати іншим стати прекрасними.

У кожної жінки можуть бути свої причини, щоб прагнути до зовнішньої красі.
Неважливо, яка мотивація буде у вас, головне - щоб вона допомагала вам в цьому прагненні, і не шкодувати для цього зусиль і часу. Як тільки ви самі відчуєте себе красивою, це почуття обов'язково передасться оточуючим.


2.
Дізнайтеся ближче про себе і свою шкіру.

Для початку Чізу Саекі пропонує всім подивитися в дзеркало. Що ви бачите? Звичайно, себе таку, яка ви сьогодні. А тепер злегка підніміть підборіддя. Пригадуєте? Так, такі ви були десять років тому. Ну, а тепер злегка опустіть підборіддя і подивіться в дзеркало. Ось так ви будете виглядати ще через 10 років. Якщо останнє відображення вам не сподобалося, треба терміново братися за роботу.

І першим кроком має бути уважне вивчення властивостей своєї шкіри, а для цього потрібно велике і гарне дзеркало, в яке вам приємно буде заглядати.
Це доведеться робити часто, щоб досконально знати не тільки всі недоліки, але й всі достоїнства і потреби своєї шкіри. «Навчіться працювати з дзеркалом щодня, зробіть його своїм союзником», - радить майстер.


Для початку визначте свою слабку сторону.
Як правило, особа старіє не симетрично: одна сторона обличчя старіє і в'яне більше іншої. Щоб визначити її, Чізу Саекі пропонує тест. Посміхніться із закритим ротом, не розтуляючи вуст і піднявши куточки рота. На одній стороні зморшок утворюється більше, вона і є більш вразливою. Щоб її зміцнити, потрібно спати на цій стороні обличчя і частіше жувати цією стороною.


Взагалі, на думку Чізу Саекі, зморшок боятися не потрібно, вони все одно неминучі.
Тому що  не зморшки старять нас, а тьмяна і в'яла шкіра, згаслий погляд, похмурий вираз обличчя. І молодше нас робить не відсутність зморшок, а посмішка, живий погляд і, звичайно, доглянута шкіра. А якщо так, то продовжуємо.


3.
Вибрати індивідуальний, відповідний саме вашій шкірі, догляд.

Щоб визначити свій тип шкіри і підібрати догляд, виходячи з нього, для початку краще звернутися до фахівця, який допоможе позначити основні проблеми. А потім здійснювати догляд за нею, уважно спостерігаючи і щодня цікавлячись у своєї шкіри, наскільки їй подобається ваша турбота про неї, і чи не треба щось поміняти.

Чізу Саекі пропонує щоранку візуально оцінювати загальний вигляд шкіри, а для перевірки її зволоженості скористатися наступним методом.
На кілька секунд прикладіть долоні щільно до щік, поклавши подушечки великих пальців за мочку вуха, а потім відніміть їх. Якщо шкіра досить зволожена, руки повинні трохи «прилипати» до лиця. Якщо такого ефекту немає, шкіра потребує посиленого зволоження.


Щоб перевірити щільність шкіри, потрібно так само докласти руки до щік і злегка розтягши шкіру до вух, подивитися, чи не з'являються вертикальні зморшки біля очей і
чи не стають глибше вже існуючі.

Еластичність шкіри можна перевірити, якщо вщипнути себе злегка за щоки, а потім поспостерігати, як швидко шкіра повернеться в початковий стан.


Спостерігайте за своєю шкірою вранці і особливо після проведення косметичних процедур і міняйте догляд, виходячи зі своїх спостережень, а не із загальних вікових рекомендацій модних журналів.


4.
Перенесіть прагнення до краси в свої руки.

Не дарма кажуть: «У Бога немає інших рук, окрім ваших», наші руки - це головний інструмент догляду за собою. Тому руки завжди повинні бути теплими, нести в собі ніжність і турботу. Перш ніж нанести на шкіру крем, лосьйон, сироватку - будь- який  засіб, гарненько зігрійте його в руках. А потім забудьте на час про всі свої проблеми, розслабтеся і, відчуваючи кожен міліметр шкіри, нанесіть крем, отримуючи від цього задоволення, захоплюючись його ароматом, текстурою і вірячи в його дію.

5.
Ретельно очищайте свою шкіру.

Очищення і зволоження - ключові слова японського догляду за шкірою. В першу чергу це стосується макіяжу - ніколи не залишайте на ніч і просто без необхідності навіть мінімальний набір декоративної косметики. Чізу Саекі пропонує кілька способів очищення обличчя.

Базове очищення, що включає в себе елементи масажу.


Крок 1.
Очищаючий засіб потрібно гарненько зігріти в руках і нанести на п'ять точок на обличчі: щоки, лоб, ніс, підборіддя.


Крок 2.
Потім пальцями обох рук розподілити першу порцію від підборіддя до вух.


Крок 3.
Долонями розподілити засіб від носа через щоки до вух і від внутрішніх куточків очей до скронь.


Крок 4.
Пальцями рук розподіліть засіб від кінчика носа до перенісся, потім долонями - від середини чола в обидві сторони.


Крок 5.
Потім чистимо ніс: пальцями проведіть від перенісся до кінчика носа, дбайливо почистіть крила носа і навколо ніздрів.


Крок 6.
Спустіться від носа до рота і почистіть навколо рота, а потім підніміться пальцями від куточків рота до вух і почистіть зовнішні раковини вух.


Всі ці маніпуляції, крім нанесення крему, бажано повторити 3 рази.


Глибоке очищення обличчя.

Після вмивання прикладете до лиця змочений в гарячій воді рушник, потримайте трохи, щоб розпарити шкіру, а потім нанесіть свій звичайний пілінг. Поверх пілінгу на обличчя надіньте шапочку для душу, в якій заздалегідь проробіть отвір для дихання. Потримайте пілінг на обличчі 10-15 хвилин, потім помасажуйте обличчя і помийте теплою водою. Таку процедуру можна проводити для всіх видів пілінгів, однак слід дотримуватися обережності в разі агресивних кислотних пілінгів.

Контрастні компреси.

Вони використовуються, щоб поліпшити кровообіг і «оживити» лице. Після вмивання до лиця потрібно прикласти рушник, змочений в теплій воді, потримати до охолодження, а потім замінити його на рушник, змочений у прохолодній воді.
Цю процедуру необхідно повторити 2-3 рази.

Водний масаж обличчя.

Такий масаж покращує кровообіг, тонізує м'язи обличчя, допомагає зберегти еластичність і пружність шкіри. Для нього потрібна пляшечка з трубочкою або з маленьким отвором в пробці, який допоможе зробити тонкий, але відчутний струмінь води. У пляшечку потрібно налити мінеральну воду і масажувати обличчя тонким струменем води, направляючи її по масажних лініях. Силу струменя можна регулювати, стискаючи і відпускаючи пластикову пляшку.

До слова сказати, механічні скраби не мають популярності серед японських жінок, традиційно вважається, що добре зволожена і доглянута шкіра їх не вимагає.

Також читати:


Український професор ботаніки Віталій Голубєв подарував у четвер колекцію з 546 картин російських, українських і кримських художників XX століття палацу-музею графа Воронцова в кримському місті Алупка, орієнтовна вартість колекції, за оцінками кримських мистецтвознавців, - близько 5 мільйонів євро. А ось переглянути всі галереї картин видатних художників онлайн можна за допомогою сайту http://tvirua.com/gallery/.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 3658 | Дата публікації: 02-09-2012 | Додав: adminA | Теги: секретів молодості і краси від Чізу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]