Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2013 » Травень » 24 » Український ботанік подарував кримському музею колекцію картин вартістю 5 млн євро
15:29
Український ботанік подарував кримському музею колекцію картин вартістю 5 млн євро


Український професор ботаніки Віталій Голубєв подарував у четвер колекцію з 546 картин російських, українських і кримських художників XX століття палацу-музею графа Воронцова в кримському місті Алупка, орієнтовна вартість колекції, за оцінками кримських мистецтвознавців, - близько 5 мільйонів євро. А ось переглянути всі галереї картин видатних художників онлайн можна за допомогою сайту http://tvirua.com/gallery/.

"Я віддав цій колекції всі сили. І я радий, що тепер вона буде служити всім кримчанам і нашій країні", - сказав 87-річний науковець після підписання договору про передачу колекції.

"За різноманітністю художників, течій і технік колекція Віталія Голубєва - це фактично мала Третьяковська галерея. В Україні ще не було випадків таких щедрих пожертвувань", - сказав журналістам директор музею Олександр Балінченко.

Віталій Голубєв вже вдруге дарує Алупкінському музею колекцію картин. У 1988 році науковець передав музейній установі 204 твори живопису та графіки, у тому числі роботи Максиміліана Волошина і Костянтина Богаєвського.

Секретар міської ради Ялти Сергій Ілаш повідомив журналістам, що керівництво міста планує привласнити Віталію Голубєву звання почесного громадянина Ялти.

У Петербурзі відкрився продаж театральних квитків за 10 рублів (близько 2,5 гривень)

Продаж театральних квитків у рамках акції "Доступні театри" відкрилася в Петербурзі в п'ятницю, 24 травня, повідомляє міський Комітет з культури.

Цього року акція приурочена до Дня міста: 27 травня Петербург відзначить 310-річчя. Переглянути кращі вистави театрів городяни зможуть всього за 10 рублів (близько 2,5 гривень).

"У понеділок, 27 травня, всі міські театри представлять глядачам кращі вистави сезону. Продаж квитків за 10 рублів буде відкрита в театральних касах міста вранці в п'ятницю, 24 травня", - розповіли в комітеті, додавши, що в цьому році в рамках акції в продаж надійшло 16 тисяч 686 квитків.

Вперше акція "У театр за 10 рублів" пройшла в 2012 році в День закоханих. Тоді був поставлений рекорд зі швидкості продажу квитків - менш ніж за дві години петербуржці купили 12 тисяч квитків. Найпопулярнішими були Михайлівський і Олександрінський театри, Молодіжний театр на Фонтанці і Театр Комедії імені Н.П. Акімова.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1722 | Дата публікації: 24-05-2013 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]