Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Січень » 9 » Секрет Ньютона і його таємного улюбленого друга розкрили вчені
10:43
Секрет Ньютона і його таємного улюбленого друга розкрили вчені


Вчені розшифрували листи із записника з переписаними роботами вченого Ісаака Ньютона, яка була загублена 330 років тому. Вони були адресовані його таємному помічнику з Кембриджського університету Джону Вікінсу, з яким Ньютон жив з 1665 по 1683 рік.

Раніше вчені були впевнені, що Ньютон вів закритий спосіб життя, не маючи друзів. Текст записника розшифрував Скотт Мандельброте - редакційний директор The Newton Project, передає ВВС. Своє житло пара перетворила на лабораторію.

ньютон записник

За словами вчених, відносини між Вікінсом і Ньютоном пішли далі, ніж відносини між колегами. У листах Вікінсу Ньютон дає доручення по роботі, розповідає про суперечки зі священиками, а також обговорює книги.

"Те, що подобається мені, може не сподобатися вам після прочитання, і тоді вони будуть для вас всього лише мотлохом», – писав Ньютон в одному з трьох розшифрованих листів.

Цікаво, що всі листи до Вікінса вчений підписує як "ваш дуже люблячий товариш" та інші варіації про улюбленого друга. Дослідники вважають помічника єдиним другом Ньютона, який на додачу, оплачував їх житло.

"Ми схильні думати про Ньютона як про свого роду самотнього генія, людину, чиї лекції ніхто не відвідував, людину, чиї ідеї були настільки важкі,що ніхто з його сучасників в Кембриджі не міг його зрозуміти, що насправді є помилкою", – уточнив Мандельброте.

Раніше вчені припускали, що Ньютон міг бути гомосексуалістом. До такого висновку схилялися вони через листування з математиком Ніколя Фатіо де Дюілье, який писав, що хотів би прожити частину свого життя з Ньютоном.

Втім, Мандельброте впевнений, що таке листування відповідало часу і говорила про взаємну інтелектуальну цікавість пари.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 256 | Дата публікації: 09-01-2022 | Додав: admin | Теги: секрет, Ньютон, записник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]