Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2015 » Червень » 28 » Причина аварії ракети-носія Falcon 9, яка прямувала до МКС
22:30
Причина аварії ракети-носія Falcon 9, яка прямувала до МКС


 

Вибух на апараті стався через підвищений тиск в баку з рідким киснем.

Про це повідомляє Meduza. Як зазначається, причиною втрати ракети-носія Falcon 9 і космічного корабля Dragon з двома тоннами вантажу для МКС стало підвищений тиск в баку з рідким киснем.

Зі слів засновника приватної космічної компанії SpaceX Елона Маска, дані свідчать, що підвищення тиску сталося через "нелогічну причину".

Видання також зазначає, що аварія Falcon 9 є першою втратою космічного апарату SpaceX за всю історію комерційних запусків компанії. Попередні 18 стартів пройшли в штатному порядку.

Нагадаємо, ракета Falcon 9 разом із вантажним кораблем Dragon стартувала сьогодні, 28 червня, на мисі Канаверал. Однак після приблизно хвилини польоту ракета зруйнувалася. Dragon мав доправити космонавтам 2 тонни вантажу. Планувалося, що в разі успішного запуску ракети Falcon 9, апарат  Dragon прибуде на МКС у вівторок. А після кількох тижнів на орбіті, повернеться на Землю з космічним вантажем


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1336 | Дата публікації: 28-06-2015 | Додав: adminA | Теги: причина аварії ракети-носія Falcon , МКС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]