Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2021 » Липень » 25 » Звання астронавтів космічні туристи Безос і Бренсон не отримають через нові правила США
13:36
Звання астронавтів космічні туристи Безос і Бренсон не отримають через нові правила США


Нововведення почали діяти у той самий день, коли засновник компанії Amazon відправився у космос

Вперше з 2004 року Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) вирішило змінити критерії присвоєння звання астронавта і отримання "крил астронавта". Це така нагрудна відзнака, яку вручають учасникам комерційних космічних місій.

Згідно з новими правилами астронавтами можуть зватися лише ті,  хто входить до складу екіпажу і роблять суттєвий внесок у забезпечення безпеки польоту. Більш детальних пояснень у FAA не надали. Тому, виходить, відомство саме буде вирішувати кому присвоювати звання, а кому — ні. Варто також зазначити, що  такі права в США мають лише три структури: FAAA, NASA і збройні сили.

Джефф Безос і Річард Бренсон теоретично могли отримати цю відзнаку, оскільки у чинних правилах говориться про те, що космічним вважається політ, який проходить на відстані не менш як 80 кілометрів від поверхні Землі.

Нагадаємо, 11 липня успішно злітав мільярдер, засновник Virgin Galactic Річард Бренсон. Його політ на Unity тривав близько години, зокрема кілька хвилин у невагомості. Він досягнув висоти 90 км. 20 липня найбагатша людина світу, засновник Amazon Джефф Безос відправився у космос на New Shepard, досягнувши висоти 107 км.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 401 | Дата публікації: 25-07-2021 | Додав: adminA | Теги: звання астронавтів, космічні туристи Безос і Бренсон, нові правила США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]