Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Березень » 1 » Зробив знімок мінеральної "квітки" на Марсі марсохід НАСА Curiosity
14:21
Зробив знімок мінеральної "квітки" на Марсі марсохід НАСА Curiosity


Об’єкт, виявлений американським космічним агентством, являє собою мінеральне утворення з тонкою структурою, утвореною мінералами, що осаджуються з води.

«Ми знаходимо на Марсі заманливо цікаві речі, але нам дійсно потрібно більше доказів, щоб сказати, що ми ідентифікували життя”, — розповів Пол Махаффі – головний дослідник в хімічній лабораторії аналізу зразків в марсіанській хімічній лабораторії (SAM) на борту Curiosity.

“Найскладніше – це “відпустити” уявлення про Землю і позбутися тих упереджень, яке у нас є, і дійсно спробувати проникнути в основи хімії, фізики та екологічних процесів на Марсі”, — пояснила астробіолог Годдарда Дженніфер Л. Ейгенброуд, яка брала участь в дослідженні.

На відміну від Землі, у Марса немає магнітного поля, що захищає його від високоенергетичних частинок, що літають в космосі. Це випромінювання може завдати шкоди здоров’ю людини, а також серйозно підірвати системи життєзабезпечення, від яких будуть залежати марсіанські астронавти.

Грунтуючись на даних детектора радіаційної оцінки Curiosity, дослідники прийшли до висновку, що використання таких природних матеріалів, як камені і відкладення на Марсі, може забезпечити певний захист від всюдисущого космічного випромінювання.

У серпні 2012 року марсохід масою в 1 тонну приземлився всередині стародавнього ударного басейну. Він швидко виявив область всередині місця посадки в кратері Гейла, яка хімічно і геологічно підходила для того ж виду мікробів, що поїдають камені, які зазвичай зустрічаються на Землі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 290 | Дата публікації: 01-03-2022 | Додав: adminA | Теги: знімок мінеральної “квітки”, марсохід НАСА Curiosity, марс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]