Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 14 » Зразки астероїда Бенну NASA вперше показало
00:12
Зразки астероїда Бенну NASA вперше показало


Космічний вантаж спочатку досліджували в "чистій кімнаті" на полігоні в Юті, поблизу місця посадки.

Потім капсулу доставили до центру у Хʼюстоні, відкрили і розділили на менші зразки, щоб згодом розіслати 200 вченим у 60 лабораторіях по всьому світу.

Аналіз показав, що ґрунт із Бенну містить аж 10% води, а також близько 5—10% вуглецю.

Як і інші астероїди, Бенну є реліктом ранньої Сонячної системи. Його хімічний склад і мінералогія практично не змінилися з моменту формування — близько 4,5 мільярда років тому. Зразок Бенну допоможе дізнатися більше про розвиток камʼянистих планет, таких як Земля, і про походження життя.

Місію OSIRIS-Rеx відправили до Бенну у 2016 році. Апарат перебував на орбіті астероїда близько двох років, готуючи свій маневр. Тільки в жовтні 2020-го він зібрав перші зразки гірських порід. NASA розраховувало зібрати 60 грамів зразків, проте зонд зміг видобути цілих 250 грамів.

Бенну вважають одним із найнебезпечніших астероїдів для Землі, оскільки є висока ймовірність, що він зіткнеться з планетою наприкінці XXII століття. Розрахунки показують, що в найближчі 150 років цього не станеться — а що буде далі, покажуть додаткові дослідження.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 90 | Дата публікації: 14-10-2023 | Додав: admin | Теги: астероїд, зразок, NASA, Бенну | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]