Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Знайшли секретні шпигунські програми на китайських смартфонах
14:25
Знайшли секретні шпигунські програми на китайських смартфонах


 

За приблизно $50 можна купити смартфон з дисплеєм високої роздільної здатності, швидким процесором та, за словами експертів, бекдором.

Він відправлятиме всі ваші повідомлення в Китай кожні 72 години, пише Tech Today.

Програмне забезпечення встановлено на недорогих смартфонах на базі Android, стверджують експерти компанії з кібербезпеки Kryptowire. Смартфони передають інформацію про користувача і пристрої, зокрема, текстові повідомлення, списки контактів, історію дзвінків з телефонними номерами, унікальні ідентифікатори IMSI і IMEI. Також бекдор збирає інформацію про встановлені додатки і дозволяє віддалено перепрограмувати пристрій.

За передачу інформації відповідає софт, створений компанією Shanghai Adups Technology Company. За її твердженням, програмне забезпечення Adups встановлено на 700 мільйонах пристроїв у всьому світі. Серед них – моделі таких світових виробників, як ZTE та Huawei.

Пристрої з бекдором у США можна було купити через великі торгові мережі, такі як Amazon і BestBuy. Серед скомпрометованих смартфонів виявилися такі моделі як, наприклад, BLU R1 HD.

Поки невідомо, як використовується зібрана інформація. Дослідники передали свої дані до Міністерства внутрішньої безпеки США.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 978 | Дата публікації: 16-11-2016 | Додав: adminA | Теги: секретні шпигунські програми, китайські смартфони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]