Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 03-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 26 » Знайшли наукове пояснення легендарній історії з Біблії
14:58
Знайшли наукове пояснення легендарній історії з Біблії


Вчені з University of Leicester представили нову гіпотезу, яка дає наукове пояснення легендарному “поділу” Червоного моря, описаному в Старому Завіті. Про це повідомляє Daily Mail. За першоджерелом Мойсей розвів води моря, щоб євреї змогли врятуватися від військ фараона. Вчені описали чотири явища природи, які, як їм здається, могли б пояснити це явище з наукового погляду.

Одне із запропонованих пояснень включає сильний та стійкий вітер, що зменшив рівень води в одному регіоні, змусивши воду скупчитися в іншому. Це може тривати тривалий час за значної швидкості вітру і було зафіксовано у природі.

Інший варіант – це сильніші, ніж зазвичай, весняні припливи у поєднанні з вітряною погодою могли створити прохід. Суецька затока відома серйозними приливними коливаннями і цілком могла послужити місцем переправи Мойсея.

Третє природне явище, що пояснює біблійну історію з погляду науки – це припливний резонанс, що виникає при сильному впливі зовнішніх сил, наприклад, сильному вітрі, що призводить до екстремального відливу, оголюючи велику ділянку морського дна.

Хвилі Россбі, викликані обертанням планети і що переміщують величезні обсяги води в океанах, також було запропоновано як пояснення. Через них приплив міг відступити на надзвичайно велику відстань, залишаючи мілководдя або сушу. Кожен із цих гіпотетичних сценаріїв потребує специфічних умов, проте вони є природними явищами. Дослідження наголошує на важливості досліджень у пошуку наукових пояснень для історичних та релігійних подій.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 73 | Дата публікації: 26-12-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]