Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Лютий » 21 » Знайшли боксерські рукавички часів Римської імперії у Британії. Їм 2 тисячі років
21:13
Знайшли боксерські рукавички часів Римської імперії у Британії. Їм 2 тисячі років


 

У графстві Нортумберленд на півночі Англії виставили на загальний огляд боксерські рукавички часів Римської імперії, знайдені під час розкопок біля оборонного укріплення Валу (або стіни) Адріана.

Про це повідомляє BBC.

На думку експертів, що беруть участь в розкопках у Віндоланді - відомому римському форті в Британії, - археологічна знахідка є "єдиним, що вижив, екземпляром із часів Римської імперії".

Йдеться про шкіряні накладки для кисті рук. Шкіряні смужки щільно прилягали до кісточок пальців, захищаючи від каліцтв. Мабуть, такі "рукавички" використовували в кулачних боях.

Професор Ендрю Бірлі, директор центру розкопок Vindolanda Trust, не приховує захоплення "дивовижною знахідкою".

"Мені вже доводилося спостерігати зображення боксерських рукавичок на бронзових статуях, на картинах або на скульптурах, але побачити їх наживо - це щось неймовірне", - мовить Бірлі.

"Усі наші знахідки зближують нас трохи з людьми, що жили майже 2 000 років тому. Але просто волосся стає дибки від самої думки, що ти знайшов щось настільки ж дивовижне", - радіє професор.

Стародавні шкіряні накладки виявили ще минулого літа разом з письмовими табличками, мечами, взуттям. Більша за розміром рукавичка була зроблена з цільного шматка шкіри і набита натуральним матеріалом для амортизації ударів.

Менша за розміром рукавичка, знайдена в "майже ідеальному стані", була зроблена з жорсткої шкіри.

Ймовірно, йдеться не про одну пару рукавичок. За наявними відомостями, рукавички застосовували в тренувальних боях, адже вони без металевих вставок, які використовували у давніх боксерських поєдинках.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 787 | Дата публікації: 21-02-2018 | Додав: adminA | Теги: Британія, 2 тисячі років, боксерські рукавички часів Римської | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]