Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Лютий » 11 » Зміни клімату важливі - чому це має значення
08:51
Зміни клімату важливі - чому це має значення


Зміна клімату означає довгострокову зміну середніх погодних умов і погодних умов, які визначали локальний і глобальний клімат Землі. Зміна клімату є глобальною проблемою, яка має далекосяжні екологічні, соціальні та економічні наслідки, і її вирішення вимагає скоординованих зусиль з боку окремих людей, громад і урядів у всьому світі.

Чому зміни клімату важливі?

Ми дивимося на Землю з космосу і вимірюємо її на землі. І ми бачимо, що клімат планети змінюється. Останні роки були найтеплішими з того часу, як почали вести сучасний облік.

Навіть незначна зміна температури може мати великі наслідки. І зараз ми бачимо деякі з цих ефектів. Рівень моря підвищується. Ми спостерігаємо більше екстремальних явищ, таких як хвилі спеки, сильні дощі та лісові пожежі. І ми знаємо, що багато з цих ефектів будуть посилюватися з більшим потеплінням. Ці зміни впливають на рішення, які деякі люди приймають щодня, наприклад, фермер думає про те, які культури вирощувати, або власник будинку думає про ризик повені.

Є вчені в NASA та в усьому світі, які досліджують це. Ми знаємо про нашу планету більше, ніж будь-коли раніше, і з кожним днем ​​дізнаємося більше.

Чому зміни клімату важливі? Тому що це відбувається, і ми вже відчуваємо його наслідки в усьому світі. Але надія є. Головний науковий співробітник NASA та старший радник з питань клімату доктор Кейт Келвін пояснює, як NASA збирає дані та розробляє інструменти, які можуть допомогти нам краще зрозуміти зміну клімату та підготуватися до неї.

Тож ми знаємо, чому клімат змінюється. Ми знаємо, що це пов’язано зі збільшенням викидів парникових газів від діяльності людини. У нас також є інструменти, які можуть допомогти нам краще зрозуміти майбутні зміни клімату та підготуватися до них. Тому ми розробляємо комп’ютерні моделі, які допомагають нам зрозуміти, наскільки це може змінитися в майбутньому. І ми також розробляємо технології тут, у NASA та в усьому світі, які можуть допомогти нам обмежити майбутнє потепління або реагувати на потепління, яке ми відчуваємо.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 176 | Дата публікації: 11-02-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]