Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2023 » Лютий » 15 » Зменшити залежність від Китаю намагається Apple
08:59
Зменшити залежність від Китаю намагається Apple


Згідно зі звітом Financial Times, Apple зіткнулася з серйозною проблемою щодо зменшення своєї залежності від Китаю.

Зокрема, постачальник з Індії виробляє корпуси для iPhone із відсотком відмов у 50% у порівнянні з метою компанії – нульовим браком. Звіт свідчить про те, що індійським постачальникам не вистачає такої готовності, як китайські постачальники. Один колишній інженер Apple також заявив, що індійський ланцюжок постачання страждає від нестачі терміновості, що іноді призводить до довшого часу постачання.

Завдання повторити китайський ланцюжок постачання Apple в Індії є складним завданням, оскільки низька врожайність стала серйозною проблемою для компанії. На фабриці корпусів для iPhone, якою керує індійський конгломерат Tata, лише половина вироблених компонентів має прийнятну якість для виправляння до Foxconn, партнера Apple зі складання iPhone.

Хоча очікується, що індійські компанії адаптуються та вивчать стандарти, які вимагаються від постачальників Apple, це, швидше за все, буде тривалий процес. Технічний підприємець і науковець Вівек Вадхва припустив, що індійським постачальникам може знадобитися до трьох років, щоб створити обсяги виробництва, необхідні для конкуренції з китайським.

Apple також може знадобитися адаптуватися до бюрократичного уряду в Індії, оскільки Wadhwa запропонував, щоб її інженери навчилися мистецтву «робити все» або долати перешкоди. З усім тим, перспективи переведення значної частини виробництва iPhone до Індії залишаються хорошими в середньостроковій перспективі, при цьому останні оцінки свідчать про те, що 25% світового виробництва буде відбуватися в Індії до 2025 року, а 50% до 2028 року. Із запуском iPhone 15 пізніше цього року, компанії доведеться значно збільшити темпи виробництва протягом наступних кількох місяців.

Важливо зазначити, що нові операції з постачання Apple в інші країни не можуть зрівнятися з тими, які десятиліттями вдосконалювалися в Китаї. У результаті подібні проблеми можуть виникнути у нових постачальників Apple в інших країнах у майбутньому. У звіті наголошується на масштабі проблеми, з якою стикається Apple, щоб зменшити свою залежність від Китаю, а також роботу, яку необхідно виконати, щоб відтворити свій китайський ланцюжок постачання в інших країнах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 135 | Дата публікації: 15-02-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]