Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2017 » Жовтень » 11 » Збитки від глобальних кібератак у світі сягнули $53 мільярдів - МВФ
19:53
Збитки від глобальних кібератак у світі сягнули $53 мільярдів - МВФ


 

За підрахунками експертів МВФ, економічні втрати від усіх глобальних кібернападів сягають $53 млрд, в тому числі $850 млн від недавнього нападу вірусу «NotPetya», що уразив у липні український фінансовий і державний сектор та створив проблеми в інших країнах.

Про це йдеться в доповіді Фонду щодо глобальної фінансової стабільності, презентованої в середу, повідомляє Укрінформ.

«За деякими оцінками, економічні втрати від усіх гіпотетичних глобальних кібератак досягли $53 млрд», — підкреслили у Фонді.

При цьому зауважується, що кіберзагрози для фінансових установ зростають, масштаби та частота нападів збільшуються, а природа атак удосконалюється. Злочинці маскують їх під легальне ПЗ у банківській сфері, як це було в Україні.

«Недавній приклад викликає занепокоєння у зв\’язку з атакою вірусу „NotPetya“ у червні 2017 року, який маскувався під „вірус-вимагач“, але суттєво зашкодив банківським операціям в Україні. Інформаційно-технологічні системи в країні, включаючи автоматичні касові апарати, були непридатними для використання. Проблеми, які поширились через кордони, загалом у глобальних масштабах оцінюються у близько $850 млн», — йдеться в аналізі МВФ.

Така еволюція робить технологію більш потужною та легшою для застосування, підкреслюється в документі. Водночас зазначається, що кібератаки серйозно загрожують фінансовій стабільності одразу в кількох сферах: злам даних, перешкоджання веденню справ, зміна хакерами інформації у фінансових мережах.

У цьому зв’язку у Фонді підкреслили необхідність скоординованого регуляторного підходу, націленого на зменшення ризиків та підтримку фінансової стабільності.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 920 | Дата публікації: 11-10-2017 | Додав: adminA | Теги: збитки, $53 мільярдів, кібератаки, МВФ, світ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]