Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 12 » Зберігаємо прохолоду у кімнаті у спекотні дні: поради
09:09
Зберігаємо прохолоду у кімнаті у спекотні дні: поради


Всім відомо, що спека ускладнює роботу, знижує продуктивність і погіршує самопочуття, а значить у якості альтернативи варто скористатися простими лайфхаками, які допоможуть охолодити кімнату без кондиціонера.

Використовуйте темні штори вдень

Залишаючи штори відкритими, ви даєте сонцю доступ до своєї кімнати. Таким чином, у спеку важливо залишати штори або жалюзі закритими протягом дня, щоб блокувати сонце.

Якщо на ваше вікно потрапляє багато прямих сонячних променів, використання темних або щільних штор запобігтиме перегріву приміщення в години, коли сонце найбільш активне. Інакше ваша кімната може перетворитися на теплицю.

Відчиняйте вікна та міжкімнатні двері вночі

Вночі сонця немає, і ви можете впустити в кімнату прохолодне повітря. Переконайтеся, що щільні штори не запобігають його вільній циркуляції в приміщенні. Також тримайте відчиненими міжкімнатні двері, створюючи протяг. При цьому не забувайте зачиняти двері кухні, коли готуєте їжу, інакше гаряче повітря від плити поширюватиметься по всьому будинку.

Помістіть лід або холодну воду перед вентилятором

Якщо у вас вдома є вентилятор, поставте перед ним пакет із льодом або пляшку з холодною водою. Ідея полягає в тому, що лід охолоджує повітря навколо себе, і вентилятор його роздмухуватиме. Це ідеальна альтернатива кондиціонеру. При цьому краще закрити двері та вікна, щоб прохолодне повітря залишалося всередині кімнати.

Замініть лампи розжарювання світлодіодними

Усі електричні прилади випромінюють тепло, включаючи лампочки. При увімкненому світлі може бути важко підтримувати прохолоду в кімнаті, але є рішення. Світлодіодні лампи залишаються холодними, на відміну від старих ламп або люмінесцентних. Крім того, вони більш енергоефективні, і ви заощадите на рахунках за світло.

Використовуйте "єгипетський метод"

Це метод, при якому ви використовуєте вологе простирадло як ковдру. Не потрібно робити її занадто мокрою, інакше замість приємної прохолоди в нічний час ви відчуватимете лише дискомфорт і бажання витертися насухо.

Спіть на підлозі

Тепле повітря в приміщенні завжди піднімається вгору, тому на рівні підлоги воно буде прохолоднішим. Ви можете розібрати свою постіль і покласти матрац на підлогу або спробувати провести ніч без матраца.

Охолодіть свої точки пульсу

Якщо вам дуже спекотно, ви можете прикласти пакет з льодом або прохолодний вологий рушник до точок пульсу: зап'ясть, кісточок, згинів рук та тильній стороні колін. Так ви дуже швидко зменшите температуру тіла і відчуєте прохолоду. Це старий метод, але він все ще дуже ефективний.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 313 | Дата публікації: 12-06-2022 | Додав: admin | Теги: прохолода, спека, Кімната | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]