Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 10 » Зберегти здоров'я та продовжити життя - виявлено простий спосіб
15:11
Зберегти здоров'я та продовжити життя - виявлено простий спосіб


  Вчені австралійського Університету Вікторії з'ясували, що кілька хвилин інтенсивних вправ настільки ефективні у підтримці функцій мітохондрій, як і довготривале фізичне навантаження.

Експерти провели дослідження за участю восьми дорослих добровольців. Їм запропонували зайнятися вправами на велотренажерах із різною інтенсивністю. Так, помірна фізична активність складалася з 30-хвилинних безперервних вправ з 50-відсотковою піковою напругою, а високоінтенсивна – з п'яти чотирихвилинних вправ з піковою напругою 75%. Режим спринту складався з чотирьох 30-секундних вправ із максимальною напругою, з інтервалом – 4,5 хвилини. Наприкінці кожного тренування вчені вимірювали рівень мітохондрій у м'язових клітинах стегна.

Виявилося, що після вправ у різних частинах мітохондрій змінювався рівень перекису водню — активної форми кисню, що бере участь у передачі сигналів, що підтримують справну органел клітини. Крім того, як тривалі, так і короткі тренування мали схожий ефект. За словами вчених, результати дослідження допоможуть розробити рекомендації щодо покращення здоров'я населення.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 209 | Дата публікації: 10-07-2022 | Додав: adminA | Теги: життя, о простий спосіб, здоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]