Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2016 » Травень » 11 » Зазнала атаки хакерів комп'ютерна система Конгресу США
21:38
Зазнала атаки хакерів комп'ютерна система Конгресу США


 

Комп'ютерна система Конгресу США зазнала хакерської атаки.

"За останні 48 годин у відділенні інформаційної безпеки палати представників відзначено збільшення атак на мережу палати, повідомляє Intercept. В ході атак використовуються поштові інтернет-додатки YahooMail і Gmail", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники намагаються потрапити в комп'ютерну систему Конгресу, зашифровуючи вміст комп'ютерів і вимагаючи заплатити гроші для відкриття доступу до заблокованих файлів. За інформацією видання, хакери надсилали співробітникам листи від імені знайомих і пропонували завантажити шкідливе програмне забезпечення. Якщо користувач ішов за посиланням, вірус шифрував всі файли комп'ютера.

У Палаті представників не повідомили подробиць комп'ютерних атак. У Сенаті США випадків блокування доступу до інформації не відзначено.

Це не перша спроба зламу комп'ютерних систем державних органів США. Так, торік хакери, які зламали бази даних Федерального податкового відомства США (Служба внутрішніх доходів), отримали доступ до конфіденційної інформації понад 700 тисяч американських платників податків.

Наприкінці квітня команда хакерів, що підтримують терористичне угруповання "Ісламська держава", оголосила про викрадення особистих даних - імен, телефонних номерів та іншої інформації - співробітників Держдепартаменту США.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1057 | Дата публікації: 11-05-2016 | Додав: adminA | Теги: комп'ютерна система Конгресу США, атака хакерів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]