Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2017 » Вересень » 20 » Завдяки українським вченим відбулося відкриття нової галактики. ФОТО
17:51
Завдяки українським вченим відбулося відкриття нової галактики. ФОТО


 

 

Групі вчених із Головної астрономічної обсерваторії України вдалося відкрити нову галактику з унікальним хімічним складом

Група астрономів із Національної академії наук України здійснила відкриття нової галактики. Особливість знайденої космічної системи у тому, що в ній міститься найменша кількість хімічних елементів, важчих за гелій. Це унікальний випадок серед систем із активним зорестворенням, повідомляє AIN.

Керував групою вчених український астрофізик Юрій Ізотов. Раніше він вже робив важливе відкриття: в 2005 році він відкрив одну з наймолодших галактик у парі зі своїм колегою з Америки.

Назва відкритої галактики — J0811+4730. Ізотов і його група шукали найдавніші галактики серед 4 млн кандидатів. Найвірогіднішою виявилася одна.

Дослідження проводилися за допомогою одного з найбільших телескопів світу, який розміщено в Арізоні. Знайдена космічна система розташована за 600 млн світлових років від Землі.

Нагадаємо, раніше астрономи показали найближчу до Землі активну галактику.

Також у NASA показали унікальну подвійну галактику. Під час вивченні знімків, зроблених космічним телескопом, експерти спочатку подумали, що перед ними дві галактики, що зіштовхуються.


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 873 | Дата публікації: 20-09-2017 | Додав: adminA | Теги: відкриття нової галактики, українські вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]