Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Травень » 19 » Застерігає канадців не користуватися TikTok голова розвідувального управління Канади
12:12
Застерігає канадців не користуватися TikTok голова розвідувального управління Канади


Агентство безпеки Канади намагається відмовити канадців від використання TikTok, повідомляючи користувачам, що їхні дані "доступні для уряду Китаю".

В інтерв’ю CBC News, яке вийде в ефір у суботу, Девід Віньо, директор служби розвідки безпеки Канади, сказав, що "існує дуже чітка стратегія з боку уряду Китаю мати можливість отримати особисту інформацію з усього світу", – повідомляє CBC.

"Вони використовують аналіз великих даних, у них є дивовижні комп’ютерні ферми, які обробляють дані, вони розробляють штучний інтелект на основі цих даних", — додав Віньо.

Здатність китайського уряду отримувати доступ до даних користувачів є одним з провідних у зусиллях США регулювати — і, можливо, навіть забороняти — додаток. У квітні Конгрес прийняв законопроєкт, який забороняє TikTok , якщо він не відійде від своєї материнської компанії ByteDance, яка базується в Пекіні. TikTok подав до суду на уряд США через закон у травні, стверджуючи, що майбутня заборона є неконституційною.

Раніше TikTok стверджував, що співробітники в Китаї не можуть отримати доступ до даних користувачів із США та Європи. Компанія вжила дві масштабні заходи з корпоративної реструктуризації — Project Texas і Project Clover, посилаючись на спроби США та Європи відповідно — для виділення даних користувачів із Китаю. Дані користувачів із США розміщуються в хмарній інфраструктурі Oracle і не повинні бути доступні нікому за межами США, хоча нещодавній звіт Fortune свідчить про те, що зусилля щодо захисту даних користувачів у США були "значною мірою косметичними".

"Ці твердження не підтверджені доказами, і річ у тому, що TikTok ніколи не ділився даними канадських користувачів з урядом Китаю, і ми не ділилися б цим, якби його запитали", — сказала The Verge прессекретар TikTok Даніель Морган.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 78 | Дата публікації: 19-05-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]