Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2019 » Березень » 25 » Заради науки у Німеччині люди два місяці лежатимуть в ліжку
17:50
Заради науки у Німеччині люди два місяці лежатимуть в ліжку


 

У Німеччині люди два місяці лежатимуть в ліжку заради науки

Американське аерокосмічне агентство (NASA) та Європейське космічне агентство (ESA) розпочали експеримент із вивченням впливу штучної гравітації на організм людей: добровольці два місяці проведуть у спеціальних ліжках.

Про це повідомляє Громадське.

Як повідомили в ESA, 60-денний експеримент стартував у Німеччині 25 березня. 12 добровольців перебуватимуть у ліжках під нахилом, що забезпечить відтік крові від нижньої частини тіла до верхньої.

Один раз на день їх відправлятимуть до центрифуги, що розташована в одній з лабораторій Німецького центру авіації і космонавтики. Під час експерименту вчені змінюватимуть силу обертання, досліджуючи вплив штучної гравітації на серцево-судинну систему, опорно-руховий апарат, обмін речовин і когнітивні функції.

Після експерименту добровольці пройдуть 29-денний курс реабілітації. В перспективі вчені планують випробувати штучну гравітацію як заміну фізичним вправам на Міжнародній космічній станції.

На сьогодні штучна гравітація в космосі здебільшого є науковою фантастикою, хоча вже десятки років учені працюють над створенням концептів космічних кораблів зі штучною гравітацією. Принцип їхнього функціонування заснований на роботі відцентрованої сили: передбачається або обертання кабіни корабля, або створення корабля-центрифуги.

Нагадаємо, вчені з Британії протестували космічний гарпун для збору «сміття» на орбіті Землі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 684 | Дата публікації: 25-03-2019 | Додав: adminA | Теги: наука, люди два місяці в ліжку, Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]