Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 17 » Запустити орбітальну ракету планує Interstellar у 2025
00:11
Запустити орбітальну ракету планує Interstellar у 2025


Японський космічний стартап Interstellar Technologies поставив собі за мету здійснити перший запуск орбітальної ракети.

Interstellar Technologies Inc. заявляє, що тепер вона прагне запустити свою ракету Zero у 2025 році, а статичні вогневі випробування мають відбутися пізніше цього року в рамках її програми випробувань.

Zero матиме довжину 25 м і діаметр 1,7 м, що трохи більше, ніж у ракети Electron компанії Rocket Lab. Вона зможе піднімати на низьку навколоземну орбіту близько 1000 кг і стартуватиме з японського космодрому в Хоккайдо.

"Interstellar прагне запустити Zero, щоб допомогти задовольнити попит на малі супутникові потужності "не тільки в Японії, але і в усьому світі", – сказав Кейджі Ацута, генеральний менеджер з розвитку бізнесу Interstellar, в інтерв’ю SpaceNews. "Ми вважаємо, що ця ракета змінить ринок". Спочатку планувалося, що Zero буде запущена приблизно в 2020 році з вантажопідйомністю близько 100 кг, але компанія переглянула свої плани на основі ринкового попиту і переключилася на створення важчої, потужнішої версії.

Компанія була заснована в 2005 році, коли комерційна космічна діяльність велася в США, але не в Японії. Interstellar стверджує, що вона є першою комерційною компанією в Азії, яка досягла космосу за допомогою ракети на рідкому паливі, використовуючи свій суборбітальний ракетоносій MOMO-F3. Цього року пара китайських стартапів перевершили цей рекорд, запустивши на орбіту ракети, що працюють на гасі та метані. Zero використовуватиме рідкий біометан, який виробляється з гною.

Interstellar також планує розробити велику ракету-носій під назвою Deca для польотів у 2030-х роках. На рендерах на сайті показані кластерні двигуни та сітчасті ребра. Останні призначені для того, щоб допомогти ракетам повернутись на Землю для м’якої посадки


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 88 | Дата публікації: 17-08-2023 | Додав: admin | Теги: запуск, Ракета, Interstellar, орбіта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]