Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2020 » Серпень » 7 » Запустила ракету Falcon 9 SpaceX: на орбіту вивели 57 супутників Starlink. ВІДЕО
13:40
Запустила ракету Falcon 9 SpaceX: на орбіту вивели 57 супутників Starlink. ВІДЕО


SpaceX запустила ракету Falcon 9: на орбіту вивели 57 супутників Starlink.

Ракета-носій Falcon 9 американської компанії SpaceX з десятим за рахунком угрупованням мікросупутників Starlink стартувала в п'ятницю з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида).

Як повідомляє 24 канал, пуск відбувся о 8:12 за київським часом. Через приблизно дев'ять хвилин після запуску на платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані сів перший ступінь ракети-носія. Раніше вона використовувалася чотири рази.

Для чого запустили ракету

Компанія вивела на орбіту 57 супутників проєкту Starlink для супутникового інтернету, який нещодавно почав працювати в тестовому режимі. Крім того, на орбіту на контрактній основі виводяться два супутники дистанційного зондування Землі Global-5 і 6 американської компанії BlackSky.

Вони призначені для здійснення мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю близько одного метра.

До речі, десятий запуск в рамках проєкту Starlink, спочатку планувався на 22 червня, але кілька разів переносився з різних причин.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 399 | Дата публікації: 07-08-2020 | Додав: adminA | Теги: 57 супутників Starlink, SpaceX, ракета Falcon 9 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]