Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Травень » 1 » Заполонила отруйна гусінь парки Британії
17:09
Заполонила отруйна гусінь парки Британії


 

 

Ентомологи спостерігають в лісах і парках Англії вогнища ураження дубовим шовкопрядом, гусениці якого отруйні і викликають сильну алергічну реакцію.

Про це пише The Daily Mail.

Королівське лісництво б’є на сполох: на південному сході Англії спостерігається нашестя дубової молі, або похідного дубового шовкопряда (Thaumetopoea pityocampa) – метелика, чиї гусениці небезпечні і для людини, і для домашніх тварин.

Білі ворсинки, які густо вкривають тіло гусениці дубового шовкопряда, містять сильний алерген, що подразнює дихальні шляхи і шкіру, також викликає лихоманку, симптоми астми і блювоту.

Гусениці створюють помітні білі гнізда на тонких гілках дубів і харчуються листям та корою цього дерева.

Випадковий контакт з гусеницею може спровокувати гостру алергічну реакцію на шкірі, причому необов’язково навіть торкатися до неї, – ворсинки з тіла личинок легко переносяться вітром.

Гусениці дубового шовкопряда дуже небезпечні для собак і кішок. Отрута, що міститься в їх тілі провокує сильну блювоту і може бути смертельною для тварин.

Біологи Королівського лісництва просять громадян уважно придивлятися до дерев в лісах і парках, і в разі виявлення гнізд молі негайно повідомляти про їх місце знаходження через форму зворотного зв’язку на сайті The Forestry Commission для проведення знезараження території.

В останні тижні на південному сході Англії було оброблено близько п’ятисот ділянок з гніздами молі. В межах Лондона їх бачили в окрузі Бекслі, хімічна обробка проведена в парках Danson Park, East Wicjkham Open Space, Monks Farm Allotment і Sidcup Place Park. Робота зі знищення личинок молі буде проводитися ще протягом півтора місяця, і фахівці дуже сподіваються на допомогу населення у виявленні уражених дерев.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 923 | Дата публікації: 01-05-2018 | Додав: adminA | Теги: отруйна гусінь, парки Британії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]