Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Червень » 16 » Запідозрили у створенні кліматичної зброї Китай
17:46
Запідозрили у створенні кліматичної зброї Китай


 

 

У Китаї приступили до зведення на острові Хайнань станції, яка, за офіційними даними, покликана досліджувати іоносферне розсіювання високочастотних радіохвиль – аналог американської програми HAARP, що працює на Алясці, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на Esoreiter.

І хоча в даному випадку мова йде виключно про наукову роботу, подібний іоносферний зонд, впевнені багато аналітиків світу, буде використовуватися в першу чергу у військових цілях (в якості зброї або захисту від нападу).

Досить згадати, що американський комплекс постійно знаходиться в центрі всіляких скандалів, пов’язаних із застосуванням кліматичної зброї. Не виключено, що і китайський аналог займеться подібними експериментами, здатними порушити кліматичну рівновагу на нашій планеті.

Причому, якщо комплекс HAARP знаходиться у віддаленому від жвавих повітряних трас і великих міст районі (Аляска), то острів Хайнань – дуже зручне місце для контролю руху в цьому районі літаків, кораблів і підводних човнів за допомогою порушення їх систем зв’язку за допомогою потужного електромагнітного випромінювання. Це, вважають експерти, відповідає планам керівництва КНР щодо зміцнення національної безпеки.

З іншого боку, на Далекому Сході з’явиться ще одна станція, здатна впливати на погоду в цьому регіоні, а значить і на всій території планети. І якщо HAARP дійсно порушує кліматичну рівновагу на Землі, як стверджують багато вчених, то в парі з китайським іоносферним зондом це буде, як то кажуть, щось з чимось.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 842 | Дата публікації: 16-06-2018 | Додав: adminA | Теги: китай, створення кліматичної зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]