Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2021 » Травень » 12 » Запевнили, що в Чорнобилі немає загроз для неконтрольованих викидів ядерної енергії, на ЧАЕС
21:16
Запевнили, що в Чорнобилі немає загроз для неконтрольованих викидів ядерної енергії, на ЧАЕС


Наразі показання датчиків ЩПН у всіх приміщеннях мають стабільні значення без тенденції зростання.

Нещодавно в мережі з’явилася інформація, що у Київському Інституті проблем безпеки атомних електростанцій підтвердили нові ядерні реакції під зруйнованим реактором на ЧАЕС.

Спеціаліст Інституту Максим Савельєв наголосив, що ризику повторення трагедії 1986 року немає, але, теоретично, у результаті нової аварії може зруйнуватися старий об’єкт «Укриття». Савельєв також вважає, що на ліквідацію загрози вчені мають кілька років, але ситуація ускладнюється тим, що в кімнаті 302/5 неможливо встановити додаткові датчики через високий рівень радіації.

Наразі в Державному спецпідприємстві «ЧАЕС» спростували цю інформацію.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС».

«Для гарантованого забезпечення в безпечному стані об’єкта «Укриття» виконується постійний контроль скупчення ПВМ всередині об’єкта «Укриття», що контролюються технічними засобами системи контролю ядерної безпеки (СКЯБ), яка входить до складу інтегрованої автоматизованої системи контролю об’єкта «Укриття» (ІАСК). За весь період спостережень із початку встановлення Арки НБК в проектне положення перевищень меж безпечної експлуатації не спостерігалося. Наразі показання датчиків ЩПН у всіх приміщеннях мають стабільні значення без тенденції зростання, поточні рівні не становлять загрози виникнення самопідтримуючої ланцюгової реакції поділу (СЛР)», – наголосили в дописі.

Про відсутність порушень пише також Держагентство з управління зоною відчуження.

Водночас одна з ідей, яку пропонують науковці з Інституту проблем безпеки атомних електростанцій для вирішення проблеми — розробка стійкого до радіації робота, який зміг би пробурити кілька отворів у заблоковане приміщення для балонів з бором, які змогли би поглинати активні нейтрони.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 308 | Дата публікації: 12-05-2021 | Додав: adminA | Теги: немає загроз для неконтрольованих в, ЧАЕС, Чорнобиль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]