Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 04-05-2024
Головна » 2024 » Березень » 18 » Залишки 10 затонулих кораблів різних часів виявлено у Греції. ВІДЕО
00:40
Залишки 10 затонулих кораблів різних часів виявлено у Греції. ВІДЕО


Водолази на дні моря поблизу грецького острова Касос виявили десять затонулих кораблів та інші артефакти, що належать різним історичним епохам від доісторичного до османського періодів.

Знахідки оприлюднили після того, як міждисциплінарна група експертів з різних країн, включаючи Грецію, завершили археологічне дослідження «Морський археологічний проєкт Касос».

Національний грецький дослідницький фонд був головним організатором підводного археологічного дослідження морського середовища біля острова Касос, що розпочалося в 2019 році.

Під час дослідження археологи виявили знахідки, що належать до доісторичного періоду (3000 років до н.е.), класичного періоду (460 років до н.е.), елліністичного періоду (100 рік до н.е. — 100 рік н.е.), римського періоду (200 р. до н.е. — 300 р. н.е.), візантійського періоду (800 — 900 роки н.е.), а також знахідки середньовічного й османського періодів.

Водолази на дні моря поблизу грецького острова Касос виявили 10 затонулих кораблів

Група водолазів, які працювали на глибині від 20 до 47 метрів, виявила десять затонулих кораблів із вантажами різних країн – Африки, Малої Азії, Італії та Іспанії.

Серед знахідок були унікальні предмети, зокрема, іспанська амфора Dressel 20 з печаткою, що датується 150-170 роками нашої ери, посуд для пиття, римські фляги з африканського походження, а також архаїчний кам'яний якір.

Крім того, вперше було проведено картографування та вимірювання глибини рифу Касос — Карпатос та району Карпатолімніон за допомогою гідролокатора бічного огляду.

Археологи також виявили рештки затонулого судна, можливо, з часів Другої світової війни. Це був дерев'яний човен з металевими елементами, довжина якого оцінюється в 25-30 метрів.

Всі знахідки документували і дослідили за допомогою сучасних наукових методів, а також взяли зразки, щоб вивчити грунтовно і отримати нову інформацію про історію Касоса та культурне надбання Середземномор'я.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 40 | Дата публікації: 18-03-2024 | Додав: admin | Теги: корабель, Море, затонулий, Греція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]