Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2012 » Червень » 27 » За допомогою томографа народження дитини вперше зняли на відео. ВІДЕО
17:21
За допомогою томографа народження дитини вперше зняли на відео. ВІДЕО



письмовий переклад



Німецькі науковці вперше зняли фільм про народження дитини за допомогою магнітно-резонансної томографії, яка показує живі тканини у розрізі і дає можливість бачити, як вони працюють зсередини, повідомляє британський журнал New Scientist.

Дослідники з берлінської університетської клініки "Шаріте" під керівництвом Христіана Бамберга (Christian Bamberg) поставили перед собою завдання в подробицях з'ясувати, як взаємодіють організм породіллі і плід під час пологів.

Експеримент відбувся ще у листопаді 2010 року, передає РИА "Новости". Науковці помістили породіллю - 24-річну жінку - у томограф, який робив один кадр кожну секунду.

Автори дослідження, яке було опубліковане у червневому номері American Journal of Obstetrics & Gynecology, наголошують, що рівень шуму під час роботи апарату був прийнятним для немовляти.

Під час експерименту народився здоровий хлопчик вагою 2,58 кілограма, а дослідники отримали унікальний фільм, на якому в деталях видно, як відбувається процес пологів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2730 | Дата публікації: 27-06-2012 | Додав: admin | Теги: народження дитини зняли на відео | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]