Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2021 » Січень » 8 » З масла індійського бузку вчені створили біодизель
00:31
З масла індійського бузку вчені створили біодизель


створення біодизель масло індійський бузок Способи виробництва, характеристики і можливості використання масла індійського бузку вивчили в якості зеленого палива для автомобільних двигунів вивчили інженери факультету машинобудування сільськогосподарського та технологічного університету Махарана Пратап в Удайпурі.

Дерево нім (Азадірахта Індіка) широко застосовується у традиційній медицині. Дослідження показали, що біодизельне паливо neem можна отримати за допомогою двоступеневої реакції трансетерифікації з виходом приблизно 88%. Воно має більш високу в’язкість і щільність, ніж звичайне дизельне паливо, отримане з нафти. Теплотворна здатність біодизельного палива так само дещо менше.

Однак суміш біопалива з нафтохімічним паливом у співвідношенні 5:1 має схожу на звичайне дизельне паливо в’язкість. Це дає можливість застосовувати його у дизельних двигунах.

Економічність двигунів, що працюють на біопаливі, істотно не змінилася. При цьому відбулося зниження викидів вуглекислого газу і вихлоп двигуна став більш прозорим. Використання 20% суміші біодизеля neem призвело до зниження викидів вуглекислого газу більш ніж на 0,14 кілограма на кіловат-годину вироблюваної енергії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 365 | Дата публікації: 08-01-2021 | Додав: admin | Теги: Бузок, біодизель, масло, Індійський, створення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]