Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2018 » Квітень » 15 » З’явилися нові корональні діри на Сонці
18:19
З’явилися нові корональні діри на Сонці


 

 

На Сонці з’явилися нові корональні діри

Вчені зафіксували появу трьох корональних дір на поверхні Сонця.

Про це повідомляє lifestyle з посиланням на Science Alert.

Фахівці вважають, що корональні діри можуть викликати слабку магнітну бурю на Землі.

«Корональні діри на Сонце часто з’являються в період сонячного мінімуму – періоду в 11-річному циклі, коли активність зірки досягає свого мінімуму», – йдеться в повідомленні.

Вчені нагадали, що вони пов’язані з розмиканням пучків магнітних ліній, які зазвичай є замкнутими. В результаті плазма більше не утримується в короні і стає частиною сонячного вітру, потоку іонізованих частинок. Якщо вітер спрямований в бік Землі, то можуть виникнути геомагнітні бурі.

Представники Національного агентства океанічних і атмосферних досліджень оцінили можливу магнітну бурю Землі в один бал за індексом G. Це означає, що будуть спостерігатися тільки невеликі коливання напруги в енергомережі і ледве помітні перешкоди в супутникових системах зв’язку.

Нагадаємо, корональні діри – це області в сонячній короні, де знижені щільність і температура плазми. Корональні діри є важливим елементом сонячно-земної фізики, приводячи до різних ефектів космічної погоди, зокрема до геомагнітної активності.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 898 | Дата публікації: 15-04-2018 | Додав: adminA | Теги: нові корональні діри, сонце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]