Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Вересень » 17 » З'явиться новий вид військ, що відповідатиме за кібербезпеку країни, у німецькій армії
22:08
З'явиться новий вид військ, що відповідатиме за кібербезпеку країни, у німецькій армії


 

У німецькій армії з'явиться новий вид військ – в ній буде створено штаб з захисту від кібератак. Про це заявила міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн, повідомляє "DW".

За її словами, в найближчі місяці, поряд з сухопутними, військово-повітряними і морськими силами, з'явиться новий вид військ, що відповідає за кібербезпеку країни.

Його очолить окремий штаб, який координуватиме роботу 15 тисяч військовослужбовців і цивільних співробітників бундесверу, які мають справу з інформаційними технологіями, повідомила міністр у четвер, 17 вересня.

"Ми не починаємо з нуля, але хочемо зібрати воєдино професійні знання в цій сфері та більш ефективно їх застосовувати", - зазначила глава оборонного відомства.

Крім того, планується поліпшити взаємодію у сфері кібероборони з іншими країнами НАТО.

"Після хакерської атаки на бундестаг" стало ясно, що кіберпростір відіграє все більшу роль, і що бундесвер має вжити відповідні заходи для оборони від кібер-атак, сказала фон дер Ляйєн.

Під час масованих хакерських атак, які були здійснені в середині травня, один чи кілька зловмисників намагалися заволодіти так званими службами каталогів Бундестагу. У цих каталогах замережені понад 20 тисяч парламентських комп'ютерів. Злам системи дозволив би хакерам отримати доступ до будь-яких мереж Бундестагу, а також до даних фракцій, депутатів і співробітників парламенту.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1339 | Дата публікації: 17-09-2015 | Додав: adminA | Теги: німецька армія, кібербезпека країни, вид військ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]