Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 01-05-2024
Головна » 2023 » Вересень » 5 » Wi-fi роутер: куди його не можна ставити
00:08
Wi-fi роутер: куди його не можна ставити


Wi-fi мережі досить примхливі, як і багато бездротових технологій, і на якість зв’язку може впливати не тільки стан лінії до роутера, його технічні характеристики і "свіжість" прошивки, а й розташування усередині квартири, а й, власне, розглянемо місця, де не можна ставити роутер, і чому?

Кухня

Не варто також ставити роутер поруч із кухонними приладами (наприклад, мікрохвильовою піччю), оскільки вони будуть сильно глушити Wi-Fi сигнал.

Ванна

Тут теж не варто ставити прилади, оскільки постійно підвищена вологість не тільки призводить до поступового окислення мікросхем, а й, згодом, може викликати коротке замикання.

Шафа

Деякі люди, щоб домогтися естетичного зовнішнього вигляду інтер’єру, намагаються заховати бездротові обладнання в настінні шафи. Робити це не рекомендується. Наприклад, у випадку з платтяною шафою-купе не гарантується достатнє охолодження приладу, а це не тільки шкодить ефективності роботи, а й провокує підвищений ризик загоряння, виходу техніки з ладу. Монтаж у металевій шафі – теж не найкращий варіант, оскільки залізні стінки глушать сигнал. Не потрібно ховати прилад і в дзеркальній шафі – там сигнал серйозно слабшає.

Балкон

Взимку температура перебуває в діапазоні негативних значень. Але ж в інструкціях пишуть умови експлуатації від +5 до +40 градусів Цельсія.і не просто так. На холоді-метал стискається. Для чутливої мікросхеми в електроніці, це дуже серйозний удар.Влітку ж, навпаки, під прямими променями сонця температура може перевищувати +50.

Поруч з опалювальними приладами

Ні, вони на поширення хвилі не вплинуть. Просто перегрітий роутер навряд чи буде працювати стабільно.

У слабкострумових щитках

Як правило, вони втоплені в стіну і закриваються металевими дверцятами. Відмінний комплекс перешкод для сигналу.

Роутер бажано ставити під стелю – якість сигналу буде кращою. Як правило, його встановлюють у коридорі для того, щоб не тягнути дріт всередину кімнати. Бажано перевірити, чи охоплює сигнал усю квартиру. У разі, якщо потрібно охопити дуже велику площу, наприклад, приватний будинок і прилеглу ділянку, можна створити безшовну mech-мережу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 106 | Дата публікації: 05-09-2023 | Додав: admin | Теги: роутер, квартира, Wi-Fi | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]