Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2015 » Травень » 9 » Вживання вставних слів в реченні придають особливого забарвлення і звучання
10:18
Вживання вставних слів в реченні придають особливого забарвлення і звучання


 

Тема вставних слів і словосполучень - досить вагома тема в шкільній програмі, проте приділяється досить мало уваги і часу для її вивчення. В сучасній українській мові і буденному житті вставні слова часто вживаються в розмові. Вони мають особливе значення і надають реченню особливого забарвлення.

Вставні слова не є обов'язковими в реченні, вони не несуть інформації, а навпаки - виражають і підкреслюють думку мовця. Саме вставні слова і словосполучення роблять речення не такими "сухими" і "в'ялими". Всі допоміжні вставні слова діляться на групи за значенням. В залежності від того, з якої групи ви берете слова, можете підкреслити думку в реченні, виділити її або ж уточнити. Детальніше ознайомитися з групами вставних слів можна на сайті Гіпермаркет Знань.

В цілому реченні дуже легко визначити вставні слова і словосполучення, оскільки на письмі вони відділяються комами з обох боків, а усно - перед і після робиться пауза. Визначити вставні слова можна двома способами: перший – прочитати речення без виділених комою слів (так як в українській мові не тільки вставні слова виділяються комами) і якщо воно не втратило змісту, ті слова є вставними. І, другий варіант – потрібно поставити запитання від інших члені речення до виділеного і якщо питання поставити не можна, то таке слово також є вставним.

Вставні слова можуть бути різними членами речення, але, якщо вони в реченні вжиті, як вставні слова, то виступати як головними так і другорядними членами речення не можуть – вони є вставними конструкціями.

Наталья Демеш специально для http://novynynauky.com


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 2324 | Дата публікації: 09-05-2015 | Додав: admin | Теги: вставні слова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]