Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 14 » Вже цьогоріч 5,3 млрд мобільників стануть електронним сміттям
20:23
Вже цьогоріч 5,3 млрд мобільників стануть електронним сміттям


Мобільні телефони повсюдно поширені в більшості частин індустріального світу, і в усьому світі налічується близько 16 млрд пристроїв. Але очікується, що у 2022 майже третина з них буде виведена з експлуатації, і це викликає занепокоєння в колах, що займаються перероблюванням відходів.

Саме про це наголосила Міжнародна некомерційна організація Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE) Forum у рамках Міжнародного дня електронних відходів у п’ятницю, 14 жовтня. За їхніми даними, з 16 млрд мобільних телефонів, що використовуються у світі, 5,3 мільярда стануть електронними відходами у 2022 році. Складені один на одного (припускаючи, що кожен пристрій має товщину близько 9 мм), викинуті телефони стоятимуть в 120 разів вище Міжнародної космічної станції і сягнуть 1/8 шляху до Місяця.

Попри те, що вони містять цінні матеріали, такі як золото, срібло, мідь і паладій, експерти вважають, що більшість вилучених телефонів опиняться в шухлядах або шафах. Ті, що не зберігатимуться, ймовірно, знайдуть свій шлях до сміттєвих баків і опиняться на звалищах або в сміттєспалювальних заводах. Цікаво, що мобільні телефони посідають четверте місце серед дрібного електричного та електронного обладнання, яке найчастіше збирають споживачі.

Згідно з опитуваннями, проведеними в період з червня по вересень 2022 року серед 8 775 європейських домогосподарств у шести країнах, середньостатистичне домогосподарство має 74 електронні продукти, включаючи технічні гаджети, такі як телефони та планшети, а також побутові прилади, такі як тостер та фени для волосся. В середньому 13 з них вважаються накопиченими (дев’ять є у власності, але не використовуються, а чотири зламані).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 191 | Дата публікації: 14-10-2022 | Додав: adminA | Теги: 3 млрд мобільників, електронне сміття, цьогоріч | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]