Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2020 » Січень » 30 » Всі сучасні люди мають ДНК неандертальців - вчені
21:58
Всі сучасні люди мають ДНК неандертальців - вчені


 

Раніше вважалося, що предки сучасних африканців не контактували з вимерлим видом людей, однак, це виявилося не так. Усі люди на Землі мають частку неандертальця в своєму ДНК. І африканці, як виявилося, не виключення. Хоча раніше вважалося, що вони не мають генетичного зв’язку з вимерлим видом доісторичних людей.

Перші докази того, що наші предки спарювалися з неандертальцями, з’явилися в 2010 році, - пише CNN. Тоді вдалося вперше дістати геном цього виду з кісток людиноподібних істот, які населяли Європу в Кам’яну еру й існували ще приблизно 40 тисяч років тому. Тоді вчені виявили, що сучасні європейці, азіати й американці, але не африканці, успадкували близько 2% генів від неандертальців. Це означало, що предки сучасних людей вступали в контакт з представниками цього виду. Але це сталося з тими людьми, які покинули Африку.

Однак, дослідники Прінстонського університету тепер зауважують, опираючись на новий метод обчислення, що африканці насправді теж мають ДНК неандертальців. А це означає, що рання людська історія була більш складною, ніж було прийнято вважати.

"Вперше ми змогли виявити реальні ознаки спадку неандертальців у африканців", - сказав дослідник Лю Чен.

Процесор Джошуа Акі, який очолив дослідження, вважає, що відкриття ставить під сумнів поширене твердження про міграцію людей з Африки і лише в такому напрямку. На його думку, предки сучасних людей покинули Африканський континент приблизно 200 тисяч років тому. І ця група спарилася з неандертальцями. Але потім група європейців знову мігрувала назад в Африку, принісши з собою таким чином неандертальські гени місцевому населенню.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 470 | Дата публікації: 30-01-2020 | Додав: admin | Теги: неандертальці, ДНК, сучасна, людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]