Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2016 » Липень » 25 » Врятує людство від вимирання "молочко" тарганів
22:57
Врятує людство від вимирання "молочко" тарганів


 

У майбутньому людство може зіткнутися з найбільшою проблемою - нестачею їжі, й учені вже зараз шукають додаткові ресурси. Одним з варіантів, згідно з результатами нового дослідження, може стати "молочко тарганів".

За оцінками вчених, поживні виділення живонароджених тарганів містять всі необхідні амінокислоти і є досить калорійними та поживними.

Таргани Diploptera punctata, що живуть в Азії та на тихоокеанських островах, відрізняються від усіх інших представників ряду Тарганових тим, що є живородящими. Решта їхніх родичів відкладають яйця. Маючи власний спосіб відтворення, Diploptera punctata, піклуються про своє потомство незвичайним для комах способом: подібно до ссавців, вони вигодовують дитинчат особливими живильними виділеннями.

"Доїти" тарганів, а потім пити їх "молочко" зважитися важко. Тому вчені розглядають можливість штучного виробництва таких білків на основі гена, перенесеного в який-небудь більш відповідний організм - наприклад дріжджі. Але спершу білок варто всебічно вивчити. Цією роботою зайнялися кристалографи з Інституту клітинної біології та регенеративної медицини в індійському Бангалорі, що працюють під керівництвом Санчаро Банерджі (Sanchari Banerjee).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1131 | Дата публікації: 25-07-2016 | Додав: adminA | Теги: молочко тарганів, Вимирання, Людство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]