Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2018 » Квітень » 6 » Вперше знайшли темну зірку за межами Галактики
21:53
Вперше знайшли темну зірку за межами Галактики


 

Астрономи Європейської південної обсерваторії (EOS) виявили невидиму в видимих ​​променях світла нейтронну зірку зі слабким магнітним полем і кільцем холодного газу. Об’єкт розташовується поруч з Малою Магелановою Хмарою, що робить його першим подібним астрофізичним тілом, знайденим за межами Чумацького шляху. Про це повідомляє видання Science Alert.

За оцінками вчених, вік об’єкта SNR 1E 0102.2-7219 (E0102) становить дві тисячі років. Він являє собою залишки наднової, які утворюють складну, що нагадує міхур структуру.

Цей компактний об’єкт виявився джерелом рентгенівського випромінювання і був позначений як p1. Його природа залишалася невідомою, крім того, було незрозуміло, чи дійсно він перебував в самій E0102 або позаду неї.

Астрономи довели, що об’єкт був частиною залишків наднової і був маленькою нейтронної зіркою, яка приблизно в два рази менша звичайних нейтронних зірок, діаметр яких зазвичай становить 20 кілометрів. Цей різновид астрофізичних тіл випромінює слабку рентгенівську радіацію і  є невидимим в видимих ​​променях.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 961 | Дата публікації: 06-04-2018 | Додав: adminA | Теги: темна зірка за межами Галактики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]