Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2023 » Березень » 5 » Вперше в Україні знищили рідкісну російську систему "Земледелие". ВІДЕО
15:18
Вперше в Україні знищили рідкісну російську систему "Земледелие". ВІДЕО


Це перший задокументований випадок знищення цієї техніки.

Бійці Національної Гвардії України знищили рідкісну військову техніку російських окупантів. Йдеться про інженерну систему дистанційного мінування "Земледелие".

Як розповідають у НГУ, знищили ворожу техніку скинутим з дрона боєприпасом. Так само було розбито російський ЗРК "Тор-М1". Під час виконання завдань також було знищено ворожий БМ-21 "Град" та дві 2С1 "Гвоздика".

Експерти наголошують, що це перший задокументований випадок ліквідації ворожої системи "Земледелие" на війні. Відомо, що за допомогою цієї системи противник закидав мінами Харківщину у березні 2022 року. Крім того, у грудні цю систему використовували на Запорізькому напрямку.

російська ІСДМ "Земледелие" є відносно новою системою, оскільки її попередні випробування були завершені у 2022 році. Того ж року її публічно продемонстрували. Ця система призначена для створення мінних полів на відстані від 5 до 15 км шляхом відстрілювання реактивних 122-мм снарядів.

Знищення російської техніки в Україні

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ворожі війська втратили щонайменше 3409 танків, 6683 броньовані машини, понад 300 літаків і 289 гелікоптерів.

Крім того, на початку березня 2023 року стало відомо, що українські захисники збили російський засекречений шпигунський безпілотний авіаційний комплекс "Картограф".

Вранці 3 березня у Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що за попередню добу було знищено штурмовик Су-25, гелікоптер Мі-24 та сім безпілотників російських окупаціних військ.

Раніше в районі Вугледара Донецької області українські війська знищили черговий самохідний міномет 2С4 "Тюльпан" ворожих військ.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 133 | Дата публікації: 05-03-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]