Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Серпень » 8 » Вперше потрапив на камеру засекречений китайський космічний літак
13:11
Вперше потрапив на камеру засекречений китайський космічний літак


Засекречений китайський космічний літак зняли на орбіті: "Божественний дракон" здійснює вже свій третій політ навколо Землі.

Засекречений китайський космічний літак вперше потрапив на камеру. Орбітальний корабель під назвою "Шеньлун", що в перекладі з китайської означає "Божественний дракон", здійснює вже свій третій політ навколо Землі.

Секретний китайський апарат перебуває у космосі з грудня минулого року. Західні експерти та військові не знають, які цілі цей загадковий об'єкт переслідує на орбіті, адже Китай зберігає цю інформацію за сімома замками, пише Space.com.

Досі експерти не мали точного уявлення про те, як виглядає "Божественний Дракон". Проте ветерану космічних спостережень Феліксу Шефбенкеру з Австрії вдалось зафільмувати цей секретний об'єкт.

Шефбенкер використав телескоп із 14-дюймовим дзеркалом і механізмом, здатним стежити за супутниками, який автоматично утримує їх у центрі поля зору. "Я роблю ці зображення, знімаючи відео під час обльоту, а потім складаючи та збільшуючи різкість найкращих кадрів", – розповів Фелікс.

Дві сонячні панелі, які можна побачити в кінці відео, не видно на жодній комп’ютерній візуалізації, доступній в Інтернеті. "Я не дуже впевнений, чи це сонячні батареї, чи якісь інші елементи, такі як антена чи щось подібне", – додав Шофбенкер.

Супутниковий споттер вимірює довжину корабля приблизно на 10 метрів. Тобто китайський "Божественний Дракон" довший за американський космічний літак X-37B, який експлуатується Космічними силами США.

"Але це також може бути трохи не так, оскільки кут, під яким освітлюється літак, може приховати певні особливості. Я нічого не можу сказати про розмах крил, оскільки їх не видно на моїх зображеннях", – наголосив Фелікс Шефбенкер.

Нещодавно "Шеньлун", який був виведений на орбіту 14 грудня 2023 року ракетою Long March 2F, знизив свою висоту, зараз він перебуває приблизно за 350 кілометрів над Землею.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 51 | Дата публікації: 08-08-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]