Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2019 » Грудень » 25 » Вперше перетнула США безпілотна вантажівка
15:36
Вперше перетнула США безпілотна вантажівка


 

Безпілотний тягач, розроблений каліфорнійським стартапом Plus.ai, самостійно проїхав через весь Американський континент від Тихого океану до Атлантичного – 4500 кілометрів. Це перший випадок, коли автономний транспорт перетнув всю територію США.

Уздовж всього шляху в кабіні перебував водій-випробувач, але, за словами спостерігачів, його допомога ні разу не знадобилася. Варто відзначити, що машина рухалася і вночі, і вдень, в будь-яку погоду. При цьому вона об’їжджала перешкоди і слідувала вказівкам дорожніх знаків. Крім водія-випробувача в кабіні перебував також і інженер з безпеки, який стежив за роботою всіх систем безпілотної вантажівки.

Для ускладнення завдання в напівпричіп, зчеплений з тягачем Plus.ai, завантажили комерційний вантаж – 18 тонн вершкового масла. Такого ще ніхто з представників галузі не робив. Після трьох днів шляху безпілотник з вантажем досяг пункту призначення в місті Квартаун, штат Пенсільванія.

Відзначимо, що за прогнозами експертів, регулярні безпілотні вантажоперевезення можуть початися вже з 2022 року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 552 | Дата публікації: 25-12-2019 | Додав: admin | Теги: Вантажівка, перетин, безпілотна, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]