Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 15 » Воскресити мамонтів хоче ЦРУ
00:07
Воскресити мамонтів хоче ЦРУ


мамонт Американське розвідуправління є інвестором компанії Colossal Biosciences, яка займається відновленням видів, що зникли. У їхніх планах — воскресити мамонтів і сумчастих вовків, використовуючи їх ДНК.

ЦРУ вклало гроші у Colossal Biosciences через венчурний фонд In-Q-Tel. Згідно з інформацією з офіційного блогу останнього, метою роботи є не лише воскресіння вимерлих видів, а й вивчення потенціалу біотехнологій, що важливо у наш неспокійний час пандемій та катаклізмів.

Інвестиції у цей проєкт дозволять уряду США "бути на крок попереду у сфері біотехнологій". In-Q-Tel зазначає, що редагування генома — перспективна технологія, в якій зацікавлені багато країн.

Щодо мамонтів, теоретично, воскресити їх можна. ДНК доісторичної тварини знайти нескладно, після чого її можна "схрестити" з ДНК слона. Але багато дослідників відзначають, що відновити популяцію шерстяних гігантів таким чином не вийде — у мамонтів вже не буде природного середовища існування.

І навіть якщо знайти досить холодне та відокремлене місце, вижити там мамонт навряд чи зможе, оскільки не має звичок до виживання, які зазвичай передають дитинчатам батьки.

З цієї причини ідея воскресіння мамонтів та інших видів, що зникли, часто піддається критиці. Скептики вважають це марною тратою грошей і просять вкласти їх у збереження існуючих тварин.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 175 | Дата публікації: 15-10-2022 | Додав: admin | Теги: Мамонт, цру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]