Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2013 » Липень » 28 » Воно взламує будь-які електронні системи - перстень всевладдя
13:47
Воно взламує будь-які електронні системи - перстень всевладдя



Перстень всевладдя: воно взламує будь-які електронні системи

Виріб можна використовувати для відмикання електронних замків, розблокування комп'ютерних пристроїв і обміну різною інформацією.

Технологія бездротового високочастотного зв'язку малого радіусу дії NFC (Near Field Communication) поступово набирає популярність. NFC-чіпи інтегруються в смартфони, планшети, аксесуари для мобільних пристроїв, «розумні» дверні замки. І сьогодні ми поговоримо про проект NFC Ring, збір коштів на втілення якого в життя організований на сайті Kickstarter.

NFC Ring -- це кільце з інтегрованою підтримкою Near Field Communication. Причому, за задумом розробника, виріб буде мати два NFC-тракти: один -- для роботи з конфіденційними даними і персональними пристроями, інший -- для взаємодії з публічною інформацією та застосування в громадських місцях, наприклад, відправки повідомлень в Twitter і передачі контактних даних своїм приятелям.

Концепція NFC Ring передбачає досить широку область використання. Наприклад, кільце могло б служити для зняття блокування зі смартфона або планшетного комп'ютера. Для цього власникові досить буде доторкнутися до задньої сторони корпусу мобільного пристрою тією частиною NFC Ring, яка призначена для персонального використання. Таким же чином кільце дозволить відкривати двері, оснащені «розумними» електронними замками, таких як Recodura.

Публічна складова NFC Ring пригодиться для швидкого обміну контактними даними, пересилання різної інформації та управління додатками. Носити виріб пропонується так, щоб публічна NFC-складова розташовувалася із зовнішнього боку долоні: це підвищить зручність повсякденної експлуатації і забезпечить додаткову безпеку .

Кільце не потребує підзарядки, оскільки функціонує в пасивному режимі. Програмну складову платформи планується зробити відкритою, що прискорить її адаптацію серед розробників різних пристроїв і сервисів, пише Компьюлента.

Перстень є водонепроникним -- можна мити руки і плавати, не побоюючись за збереження своїх «ключів». А от від занурень з аквалангом, не знімаючи NFC Ring, розробники радять утриматися -- пристрій не пройшов відповідних випробувань. Якщо кільце буде загублено або викрадено, прив'язку до нього різних пристроїв можна буде «скинути» до отримання нового екземпляра NFC Ring.

Для організації виробництва NFC Ring потрібно як мінімум € 35 тис. Ця сума вже майже зібрана, а до закриття кубушки залишається ще 27 днів. Зарезервувати один з перших екземплярів кільця можна, пожертвувавши € 21 або більше. Поставки планується розпочати вже у вересні.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1617 | Дата публікації: 28-07-2013 | Додав: adminA | Теги: електронні системи, взламує, всевладдя, перстень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]