Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 20 » Волоські горіхи покращують якість сперми і репродуктивні можливості чоловіків
17:49
Волоські горіхи покращують якість сперми і репродуктивні можливості чоловіків




Поліненасичені жирні кислоти, що містяться у волоських горіхах, допомагають поліпшити якість сперми і, як наслідок, репродуктивні можливості чоловіка. До такого висновку прийшли вчені Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Результати дослідження, в якому взяли участь 117 чоловіків у віці від 21 року до 35 років, були опубліковані в журналі Biology of Reproduction. В ході експерименту, що проводився під керівництвом Венді Роббінс, вчені перевіряли: чи може збільшення концентрації поліненасичених жирних кислот, необхідних для дозрівання сперматозоїдів, поліпшити якість сперми у європейських чоловіків.

У рамках експерименту добровольці були поділені на дві групи: учасники однієї з яких з'їдали в день по 75 гр волоських горіхів. Таке дозування було вибране не випадково: попередні дослідження показали, що 75 гр горіхів можуть змінити рівень лапід в крові, не викликаючи при цьому набору зайвої ваги.

Учасники другої групи продовжували дотримуватися звичайної "європейської дієти", без будь-яких добавок. Перед початком експерименту і через 12 тижнів був проведений аналіз якості сперми добровольців. Зокрема, вчених цікавила концентрація сперматозоїдів, їх життєздатність, рухомість, морфологія, а також хромосомні зміни.

Дослідники виявили, що у добровольців, в раціон яких входили горіхи, збільшився рівень жирних кислот Омега-6 і Омега-3, а також значно покращилися параметри чоловічої фертильності. При цьому в учасників контрольної групи, в раціон якої не входили горіхи, не було виявлено ніяких змін.

Дослідники говорять про те, що результати експерименту потребують подальшого вивчення. Ученим ще належить з'ясувати, чи можна звичайною добавкою до раціону волоських горіхів вирішити проблеми з безпліддям у молодих чоловіків.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2594 | Дата публікації: 20-08-2012 | Додав: admin | Теги: якість сперми, волоські горіхи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]