Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Вересень » 9 » Власну високоточну плануючу бомбу винайшла Україна – Forbes. ВІДЕО
13:20
Власну високоточну плануючу бомбу винайшла Україна – Forbes. ВІДЕО


російські кориговані авіаційні бомби (КАБ) стали одним із ключових факторів успіху окупантів на східному фронті України цього року. Однак Збройні сили України готуються відповісти власними розробками – новими плануючими бомбами, які можуть змінити баланс сил у повітрі.

Як пише Forbes, на нещодавньому відео, знятому з кабіни українського винищувача Су-27, видно бомбардувальник Су-24, що несе під крилом прототип нової плануючої бомби українського виробництва.

Україна активно працює над власними високоточними боєприпасами, які мають стати альтернативою американським JDAM-ER і французьким Hammer. Ці кроки свідчать про прагнення українських військових відмовитися від залежності від обмежених поставок зброї від західних союзників.

Бригадний генерал Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов ще в червні оголосив, що Україна розробляє спеціальний комплект планування та наведення для перетворення радянських некерованих бомб на високоточні плануючі боєприпаси. Випробувальний політ з використанням нового боєприпасу на Су-24 став важливим етапом у цьому процесі.

Нова бомба отримала крила та ракетний прискорювач на хвості, що дає їй схожість із французьким Hammer, який може досягати дальності до 65 км. Однак Україна прагне налагодити власне виробництво цих бомб, щоб самостійно покривати потреби фронту, враховуючи обмежені обсяги поставок від союзників. Порівняно з французькими постачаннями 50 бомб на місяць, російські війська скидають до 3000 КАБів уздовж лінії фронту.

Якщо українцям вдасться налагодити виробництво, це дасть можливість вести активнішу кампанію проти російської авіації та інфраструктури, зокрема, завдаючи ударів по критичних об’єктах в тилу ворога. Нові плануючі бомби можуть стати частиною ширшого арсеналу українських розробок, до якого вже входять крилата ракета “Нептун” та різні ударні безпілотники, здатні наносити точні удари на далекі дистанції.

Створення власних високоточних боєприпасів також зменшить залежність України від зовнішніх постачальників та обмежень щодо використання західної зброї, що забороняє завдавати удари по цілях углиб території Росії, зокрема по авіабазах, звідки здійснюються атаки на українські міста.

Попереду – випробування нової зброї та її інтеграція на різні типи українських літаків, такі як Су-24, Су-27 і МіГ-29. Якщо ці випробування пройдуть успішно, нова бомба може стати значущим інструментом у протидії російській повітряній загрозі та сприяти зміні ситуації на фронті.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про запуск у серійне виробництво ударних дронів з дальністю ураження понад 1000 кілометрів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 40 | Дата публікації: 09-09-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]