Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 18-10-2024
Головна » 2024 » Червень » 25 » Вказують на недолік естрогену у жінок такі ознаки
12:34
Вказують на недолік естрогену у жінок такі ознаки


Недолік естрогену може багато в чому погіршити самопочуття. Дізнайтеся, як ви помічаєте дефіцит найважливішого жіночого статевого гормону, звідки він береться, чи можна і як його лікувати і яких наслідків очікувати.

Недолік естрогену означає, що рівень найважливішого жіночого статевого гормону в організмі впав занадто низько. Строго кажучи, естроген – це не особливий гормон, а загальний термін для позначення різних гормонів, особливо естріолу, естрадіолу і естрону. Вони контролюють репродуктивні процеси в організмі жінки і важливі для розвитку жіночого організму. Дефіцит естрогену може мати відповідно різноманітні і зазвичай неприємні наслідки.

Дефіцит естрогену: симптоми

Недолік естрогену часто є ознакою менопаузи, тобто періоду, протягом якого гормональний баланс жінки знову змінюється, у жінки останні місячні і вона стає безплідною. Типові симптоми дефіциту естрогенів під час менопаузи:

    Припливи
    Депресивні настрої
    Виснаження
    Нічна пітливість
    Втрата лібідо
    Сухість слизових оболонок піхви (сухість піхви)
    Підвищена сприйнятливість до бактеріальних вагінальних інфекцій
    Кровотеча між менструаціями (завжди слід перевіритися у гінеколога)
    Слабкість сечового міхура (нетримання сечі)
    Втома і проблеми зі сном
    Проблеми з пам’яттю

Але страждають не тільки жінки старше 40 років, рівень жіночих гормонів також може знижуватися у молодих жінок. Залежно від того, наскільки рано виникає дефіцит, він може вплинути на статевий розвиток. Це часто проявляється в порушеннях менструального циклу (пропущені місячні або міжменструальні кровотечі) або навіть в безплідді. Тому що естроген важливий для вагітності.

Випадання волосся, збільшення ваги та інші симптоми нестачі естрогену

Загальні симптоми дефіциту естрогену можуть включати:

    Збільшення ваги: у жінок в період менопаузи фігура іноді змінюється через гормональні зміни: живіт стає товщі, губляться вигини на сідницях і ногах, так як при дефіциті естрогенів переважають чоловічі статеві гормони.
    Випадання волосся: жіночий статевий гормон стимулює коріння волосся. Через це у літніх жінок волосся часто тонше, а у вагітних, у яких підвищена вироблення естрогену, густіше, ніж зазвичай.
    Пошкоджена шкіра: деякі жінки знають це явище менструації – прищі виникають до кровотечі, а потім шкіра знову стає чистою. Це тому, що естроген регулює вироблення шкірного сала. Чим менше естрогену, тим більше чоловічого статевого гормону тестостерону, яка збільшує вироблення шкірного сала.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 72 | Дата публікації: 25-06-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]