Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Серпень » 9 » Вивчення мікроконтролерів — актуальність
08:55
Вивчення мікроконтролерів — актуальність


Електронні пристрої як і раніше є популярним продуктом, створеним стартапами, а також невеликими компаніями. Як здобути знання про те, як використовувати мікроконтролери та виділені для них інструменти? Спеціалізований онлайн-курс буде хорошим вибором.

У ньому можна знайти інформацію не тільки про те, як програмувати самі мікроконтролери за допомогою інструментів. Автори дають у ньому поради про те, як написати код, щоби пристрій працював правильно. Ось тут ви можете переглянути доступні варіанти навчання: lviv.itstep.org.

вивчення мікроконтролер

На курсах зазвичай розглядаються такі питання, як:

  • усунення блокування коду в разі затримки;
  • робота з документацією та зовнішніми макетами, які використовуються в проєктах;
  • написання власних бібліотек або як знайти та зіставити готові з Інтернету;
  • повсякденне життя програміста мікроконтролерів.

Вибір відповідної апаратної платформи

З появою краудфандингових платформ, процес проєктування і випуску пристроїв значно змінився. Один із перших варіантів, який має зробити стартап, що створює електронний пристрій — це вибрати апаратну платформу. Таку пропозицію надає STMicroelectronics, що пропонує широкий спектр мікроконтролерів STM32. STMicroelectronics є найбільшим виробником інтегральних схем у Європі. Серед його портфоліо величезна кількість різних макетів.

Найпопулярніші мікроконтролери у світі

До числа найпопулярніших мікроконтролерів у світі належать чіпи з ядром Cortex-M від ARM. Безсумнівно, STM32 також є одними з них. Завдяки своїй популярності, STM32 знаходять різні застосування — від 8-контактних маленьких до величезних двоядерних чіпів. У пропозиції STM32 можна знайти чіпи, орієнтовані на високу продуктивність, а також на мінімізацію споживаної енергії.

Останнім часом, компанія STMicroelectronics випускає SOC, що інтегрують мікроконтролер у радіочіпи, такі як Lora або Bluetooth Low Energy. Усі мікроконтролери об’єднує те, що їхнє використання уніфіковане. Знаючи один макет, можна без проблем перейти на інший.

Готові оцінювальні набори

Найвідоміші макети можна знайти в готових оцінювальних наборах. Доступні плати Nucleo, де є всі контакти мікроконтролера. Далі варто звернути увагу на Discovery. На них є компоненти, які допомагають розробляти прототип програми. Це такі елементи, як:

  • TFT дисплеї;
  • датчики MEMS;
  • роз’єми для карт пам’яті;
  • Ethernet тощо.

Такий комплект дає можливість усунути необхідність проєктування обладнання для раннього прототипу. Завдяки своїй гнучкості та оцінювальним платам, пропозиція STMicroelectronics є найкращою альтернативою популярному Arduino, навіть для ранніх прототипів.

вивчення мікроконтролер

Швидке розгортання

У сучасному підході до створення електронних пристроїв важлива швидкість розгортання. Для фази Proof of Concept вам просто потрібно взяти одну з готових плиток Nucleo або Discovery і перевірити свої припущення. Усунення апаратного дизайну для прототипу дасть можливість зосередитися на правильному застосуванні та протестувати прототип.

Інструменти для підтримки та прискорення створення

Для швидкої роботи знадобляться певні інструменти. STMicroelectronics створили ціле сімейство інструментів, яке безумовно скорочує час, необхідний для створення прототипу. Екосистема STM32Cube складається з генератора початкової конфігурації проєкту мікроконтролера — STM32CubeMX. Ми отримуємо від нього повний дизайн, який можна розвивати та додавати вже конкретні функції, що реалізують наш пристрій. Пакет STM32CubeMX використовує бібліотеки STM32 HAL. Це бібліотеки, що реалізують апаратний рівень абстракції мікроконтролера.

Завдяки інструментам серії STM32Cube, вивчення і використання мікроконтролерів STM32 набагато швидше, у порівнянні з класичними методами програмування. Програміст не змушений детально вивчати макет.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 355 | Дата публікації: 09-08-2021 | Додав: admin | Теги: вивчення, мікроконтролер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]