Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Червень » 27 » Вітрильні кораблі повернуться
18:13
Вітрильні кораблі повернуться




Нова концепція екологічно чистого корабля нагадує славне морське минуле

Концепція дизайну вантажного корабля майбутнього черпає натхнення з історії мореплавання. Ідея полягає у створенні парусного вантажного судна, яке не потребуватиме звичайного палива.

Ця концепція зародилася у Великобританії, країні з багатою і яскравою історією флоту, і дуже нагадує повернення до епохи, коли вітрильні кораблі були єдиним способом переміщення по морях.

Цей екологічно чистий корабель нагадує славні вітрильні морські судна, але він дещо більш просунутий в плані технологій, ніж старомодні шхуни. Завдяки сучасній системі установки вітрил і двигуна Rolls-Royce, який працює на базі рідкого біометану.

Програма тестування нового судна ведеться під керівництвом Університету Саутгемптона. Випробування, які почалися в цьому місяці, будуть включати тести в аеродинамічній трубі для створення оптимальної конструкції корпуса.

Звичайно, це не перша спроба повернути вітрила на вантажні судна в спробі скоротити використання викопного палива.

Запущений на початку цього року, проект «Wind Challenger» хоче довести, що створення гібридних суден, які використовують і вітрила і двигуни, може допомогти знизити витрату палива судноплавних компаній приблизно на 30%.

Більш ексцентричний план в вантажну галузь прийшов від компанії Skysails, розташованої в Гамбурзі. Компанія розробила і запатентувала систему, яка використовує вітрову рухову систему, яка в теорії, може знизити витрату палива на 35%.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 2214 | Дата публікації: 27-06-2012 | Додав: adminA | Теги: Вітрильні кораблі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]