Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2022 » Лютий » 22 » Високоефективні сонячні батареї розробили вчені
09:21
Високоефективні сонячні батареї розробили вчені


сонячна батарея Китайські дослідники розробили тип перовскітних сонячних елементів (PSC) з високою ефективністю перетворення енергії.

Загалом PSC можна розділити на дві категорії: пристрої для затискання та пристрої з перевернутими контактами. Штифтові PSC можна виробляти при низькій температурі з хорошою стабільністю та сумісні з кристалічним кремнієвим елементом, щоб досягти розвитку ламінованого елемента.

На даний момент ККД перовскітних осередків досягає 25 відсотків, тоді як максимальний ККД пристроїв з перевернутими контактами залишається на рівні від 22 до 23 відсотків.

Нові PSC з перевернутими контактами досягають ефективності перетворення потужності вище 24 відсотків. Згідно з дослідницькою статтею, нещодавно опублікованою в журналі Science, під час роботи підсвічування протягом 1000 годин при температурі 55 градусів за Цельсієм і після темного старіння при 85 градусах за Цельсієм протягом 2200 годин контактні пристрої підтримують більше 90 відсотків цієї ефективності.

Перовскітні сонячні батареї вважалися однією з найбільш перспективних фотоелектричних технологій для недорогого виробництва електроенергії та високої ефективності, оскільки світ переживає зміну клімату та поставив цілі щодо скорочення викидів вуглецю.

Нові PSC розроблені дослідниками з Східнокитайського педагогічного університету (ECNU) та Інституту технології матеріалів та інженерії Нінбо при Китайській академії наук.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 281 | Дата публікації: 22-02-2022 | Додав: admin | Теги: батарея, сонячна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]